ПоддержатьУкраїнська

Політ над гніздом Ластовки – розкішні статки люстрованого подружжя

StopCor
StopCor

StopCor

Політ над гніздом Ластовки – розкішні статки люстрованого подружжя

Дійсно "стахановські" темпи роботи свого часу продемонструвала екс-очільниця Дніпровського райсуду столиці Неля Ластовка, ухваливши в один день 22 рішення на користь одіозної агрорейдерки Лесі Софієнко. Чому таку працьовитість не оцінили у Вищій раді правосуддя та чим іще відома пані Неля – дивіться у матеріалі Наталії Дігтяр. 

https://www.youtube.com/watch?v=bXhQooCMxc8

Познайомимося з нашою героїнею ближче. Екс-голова Дніпровського районного суду міста Києва Неля Дмитрівна Ластовка працює у судочинстві з 1998 року. Кілька разів притягалась до дисциплінарної відповідальності за порушення присяги, помічена у корупційних скандалах. Фігурувала у кримінальному провадженні щодо судді Чауса.

Чоловік – Вадим Ластовка звільнений з посади голови прокуратури Київської області у період люстрації.

Подружжя, яке майже все життя працює на держслужбі, згідно з декларацією, користується квартирою у столиці площею 119 кв. м і будиночком на 230 квадратів, оформленими на 70-річну матір одіозної судді. Окрім того, у родині є чотири елітні автомобілі: Mercedes-Benz ML 350,  PEUGEOT 307, BMW 520, Mercedes-Benz GLE 250 загальною вартістю майже 5 мільйонів гривень. Також у подружжя на зберіганні 120 тисяч доларів готівкою та 32 тисячі гривень на банківському рахунку.

Про корумпованість судді, яка ухвалює рішення "за розцінками", у ЗМІ говорилось неодноразово. Утім, з посади голови суду Ластовка полетіла через розправи над активістами Революції Гідності.

"Суддя дійсно порушила норми процесуального права, принцип верховенства права. Третя дисциплінарна палата ухвалила рішення про притягнення судді Ластовки до дисциплінарної відповідальності у вигляді подання про звільнення її з посади. Таке рішення було ухвалене 27 березня 2017 року", – повідомила член Вищої ради правосуддя Алла Олійник.

Другие новости