ПоддержатьУкраїнська

Поліція порушила справу проти київських браконьєрів – підопічних депутата Паладія

StopCor
StopCor

StopCor

Поліція порушила справу проти київських браконьєрів – підопічних депутата Паладія

У Голосіївському відділку поліції кримінальне провадження за ст. 197 ККУ «Самовільне зайняття земельної ділянки» відкрили стосовно підприємців, які незаконно добувають пісок на Київських Видубичах.

 За даними активістів, точку може «кришувати» депутат Київради Сергій Паладій Фото: СтопКор

Цю точку, за інформацією громадських активістів, скоріш за все, «кришує» депутат Київради Сергій Паладій. Він був на місці незаконного видобутку 6 березня, коли там захопили у заручники правозахисника ГО «Стоп корупції».

Активіст Олександр Золотнюк під час моніторингу нелегальних точок видобутку у Києві зафіксував протиправну діяльність у Голосіївському районі.

“До нас надійшла інформація про те, що на березі Дніпра неподалік станції метро «Видубичі» у Голосіївському районі активізувалися піщані нелегали. Ми виїхали на місце події, аби зафіксувати незаконні роботи. На березі Дніпра працювали екскаватор і крани. Щойно побачили, що ми записуємо – враз зупинили роботу, поховали техніку, а потім зачинили мене на території, де все відбувалося”, – розповів правозахисник Олександр Золотнюк.

Зазначимо, що Сергій Паладій у 2010 році вже фігурував у справі про незаконний видобуток піску. Його фірма намивала його на березі Десни, що загрожувало залишити киян без питної води. Браконьєри підмивали русло ріки, а це могли призвести до розширення берегів і потрапляння у питну воду ґрунтових вод.

Сергій Паладій чинний депутат Київради, заступник голови постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту.

Другие новости