ПоддержатьУкраїнська

Проти компаній з орбіти «Укрбуду» порушені 4 справи – голова тервідділення АМКУ Київщини

StopCor
StopCor

StopCor

Проти компаній з орбіти «Укрбуду» порушені 4 справи – голова тервідділення АМКУ Київщини

Мільярдний підряд на роботи в зоні ЧАЕС отримала компанія, що входить до орбіти впливу групи «Укрбуд» і Максима Микитася. Очільник територіального відділення АМКУ Київщини зазначає: на сьогодні відкриті 4 справи проти компаній з цього кола, одна з яких – той самий БК «Укрбудмонтаж».

«Ознаки порушення там такі, як і в інших процедурах закупівель компаній, що входять в орбіту Укрбуду», – повідомив голова Київського обласного тервідділення АМКУ Олексій Хмельницький.

https://www.youtube.com/watch?v=-wooCosfICs

Зокрема, учасники тендерів завантажували власну документацію пропозицій для участі у торгах з використанням спільної IP-адреси, подавали звітність з використанням спільної IP-адреси, мають однакові адреси й спільні номери телефону, у них є спільні працівники та сталі господарські відносини.

Як зауважує пан Хмельницький, цих ознак більше ніж достатньо для відкриття справи.

Зазначимо також, що оскільки проєктування виграного БК «Укрбудмонтаж» тендера на демонтаж «Укриття» замовляють разом із роботами «під ключ», підсумкова відомість ресурсів і кошторису неопублікована, а тому порівняти ціни будівельних матеріалів і обладнання з ринковими цінами на предмет можливого завищення неможливо.

 Максим Микитась - давній товариш Віталія Кличка

Нагадаємо, Максим Микитась народився в Прип'яті Чорнобильського району Київської області.

У 2007-2010 рр. обіймав посади генерального директора і директора будівельних організацій – ТОВ «БК Укрбудмонтаж» і ЗАТ «Київсоцбуд».

2010-2016 рр. – президент Української державної будівельної корпорації «Укрбуд».

2014-2015 рр. – депутат нового складу Київської міської ради від партії «УДАР».

2016-2019 рр. – народний депутат України VIII скликання.

Другие новости