ПоддержатьУкраїнська

Розпилили тендер: як столичні лікарі обманюють систему ProZorro

StopCor
StopCor

StopCor

Розпилили тендер: як столичні лікарі обманюють систему ProZorro

Медична афера від столичної клінічної лікарні – замовник прописав у технічному завданні конкретні марки медикаментів, що відповідають тільки одному постачальнику. Як у медзакладах порушують усі принципи проведення публічних закупівель та крадуть бюджетні кошти? Дивіться в ексклюзивному розслідуванні Алли Легези.

https://www.youtube.com/watch?v=p-pLfBm6apE

Нагадаємо, йдеться про оголошені 5-го та 7-го грудня 2017 р. тендери на закупівлю медичних матеріалів.

Сума першої партії медичних пов’язок не дотягнула всього 300 грн до "порогу" у 200 тисяч, а другу, вартістю майже 50 тис. грн, закупили у того ж постачальника згодом, хоча статтею 7 закону про закупівлі чітко визначено: "Замовник не має права ділити предмет закупівлі на частини з метою уникнення проведення процедури відкритих торгів".

Зверніть увагу, що опублікували результати взагалі в один день з різницею в одну хвилину.

Підсумки тендеру опубліковано 13 грудня 2017 року
Підсумки тендеру опубліковано 13 грудня 2017 року

Колишній керівник столичної лікарні №2 Анатолій Воронін, який був очільником тендерного комітету й ухвалював та підписував рішення про навмисне розділення тендеру, від прямих відповідей на питання щодо сумнівних закупівель ухиляється.

"Це ж не я вирішую. Є право голосу в мене, є право голосу в тендерної комісії… Це був, напевно, кінець року, гроші якісь надходили, якісь не надходили, могло все що завгодно бути", – стверджує колишній головлікар.

Другие новости