ПоддержатьУкраїнська

Руйнують дороги та міст: на Київщині жителі села поскаржилися на логістичну компанію (фото)

StopCor
StopCor

StopCor

Руйнують дороги та міст: на Київщині жителі села поскаржилися на логістичну компанію (фото)

Жителі села Колонщина на Київщині не знають, що робити з автомобілями логістичної компанії ТОВ «ЗЕНІТ НІКА», які щодня руйнують старенький міст та створюють аварійні ситуації. Про це, побувавши на місці події, розповідає правозахисник ВГО «Стоп корупції» Максим Томілов.

 Місцеві бояться за своїх дітей Фото: СтопКор

«До нашої організації звернулися жителі села, бо вони вже не знають, що їм робити. Від житомирської траси йде дорога до логістичного центру ТОВ «ЗЕНІТ НІКА». У тому напрямку постійно їздять фури — понад 50 вантажівок на день — і вони руйнують дорогу. Особливо, міст, який був побудований ще у 80-му році. Через свій стан він не призначений для проїзду вантажівок, бо просідає. Це може призвести до руйнації», – розповідає він.

 Міст, по якому щоденно проїжджає близько 50 вантажівок Фото: СтопКор

Як повідомили Томілову місцеві, фури не мають місця для стоянки, тож спиняються на узбіччі та заважають проїзду автомобілів. Утім, це не найбільша проблема.

«Жителі села бояться відправляти дітей до школи, бо для цього потрібно йти вздовж дороги. Огляд у водіїв фур обмежений, тож вони можуть просто не помітити дитину під час руху. Щоранку батьки змушені возити дітей до школи», – сказав правозахисник.

Активісти спробували поспілкуватись із керівництвом центру, утім, їх туди не пустили. У підсумку вони знайшли контакти юриста, той пообіцяв надати відповіді. Крім того, був підготовлений відповідний інформаційний запит.

 Фото: СтопКор

«Нас цікавлять відповіді на кілька запитань. Зокрема, чи планують щось робити з мостом? Чи в курсі керівництво, що їхні вантажівки псують міст та дорогу? Чи знає воно, що цією дорогою не можуть пересуватись автомобілі вагою понад 20 тонн. Ми також помітили, що логісти планують зводити ще один ангар. Тобто навантаження на дорогу та міст може зрости удвічі. Саме тому ми також просимо представника фірми надати документи щодо законності зведення цих об’єктів», – наголосив він.

 Фото: СтопКор

Зазначимо, раніше у компанії був представник-посередник, який спілкувався з місцевими – Михайло Меркулов. Він обіцяв розв'язати проблеми громади, однак усе, що було зроблено для людей за його посередництва – це тротуар. Тепер Меркулов цурається і людей, і компанії.

«Я незалежна особа, я надавав послуги в переговорному процесі, однак більше цим не займаюсь та не маю до цього відношення», – сказав він у коментарі «СтопКору».

При цьому він пообіцяв зв’язатись із центром та надати журналістам контакти відповідальної особи. Тож, імовірно, що певні зв’язки з представниками компанії у нього таки лишилися.

Другие новости