ПоддержатьУкраїнська

Ситник: детективи НАБУ літали в Емірати – перевіряли траву

StopCor
StopCor

StopCor

Ситник: детективи НАБУ літали в Емірати – перевіряли траву

Детективи Національного антикорупційного бюро України відвідали ОАЕ та ряд інших країн задля перевірки якості трави для футбольних полів. Про це 17 серпня під час брифінгу «Результати НАБУ та САП в І півріччі 2020 року» розповів «СтопКору» директор НАБУ Ситник.

 Ілюстрація: СтопКор

«Щодо співпраці — усі запити були розглянуті. Наші працівники брали участь у засіданні, у тому числі детективи та керівник детективів, які розслідують цю справу. Знову ж, стара тема — міжнародне співробітництво. Якщо ми говоримо про гучні епізоди, було звернення вашої організації перед реєстрацією цих проваджень. Це стосується питань «Звідки ж ця трава і наскільки вона якісна?», трава футбольна мається на увазі. Це міжнародні доручення, і наші детективи відвідували ряд країн та певні виробництва трави. Розслідування триває, ми бачили, що ця ситуація має певний розголос та протистояння певних асоціацій футболу. Але цьому оцінку точно не даємо. Наше завдання — це встановити, чи є там порушення, чи немає. На сьогодні, наскільки я знаю, підозри ще нікому не направлялися. Є певні вказівки прокурора, в основному вони виконані. Тобто, після того, як ми зберемо всю інформацію з Еміратів та інших країн, буде прийняте остаточне рішення», — сказав він, відповідаючи на питання кореспондента щодо справ, відкритих через можливі корупційні дії президента Асоціації футболу України Андрія Павелка. 

 Фото: СтопКор

Крім того, присутній на брифінгу керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький відмовився коментувати справу. Він послався на конфлікт інтересів, адже 16 червня 2017 року його обрали віцепрезидентом Федерації футболу України.

«Коли було зроблене перше провадження, у мене може бути потенційний конфлікт інтересів, тому я цю справу коментувати не можу», — зауважив він.

Нагадаємо,17 серпня у Києві в будівлі Укрінформу відбувся брифінг «Результати НАБУ та САП в І півріччі 2020 року» за участю Директора НАБУ Артема Ситника та керівника САП Назара Холодницького. Директор НАБУ повідомив, що детективи розслідують справу щодо закупівлі штучного покриття для футбольних полів. З цього приводу була низка журналістських розслідувань та навіть створена тимчасова слідча комісія Верховної Ради, з якою співпрацювало НАБУ.

https://youtu.be/CGr8AjGOvNY

Ідеться про розкрадання 1,25 млрд гривень з державного бюджету на штучне покриття для футбольних полів. 

Раніше журналісти «СтопКору» звернулися до Президента Зеленського, голови ВР Разумкова та членів тимчасової слідчої комісії парламенту через справу про корупцію в Українській Асоціації Футболу.

Нагадаємо, Генпрокуратура відкрила 5 кримінальних проваджень проти Української Асоціації Футболу та її президента Андрія Павелка.

Другие новости