ПоддержатьУкраїнська

Стало відомо, скільки мусить віддати Україна своїм кредиторам у поточному році

StopCor
StopCor

StopCor

Стало відомо, скільки мусить віддати Україна своїм кредиторам у поточному році

У Мінфіні нагадали, скільки Україна мусить віддати своїм кредиторам у поточному році. Також стало відомо, скільки державі доведеться повертати у 2019 та 2020 році.

Новину передає "Преса України".

У Міністерстві фінансів України нагадали, що 2018 рік буде дещо складним, враховуючи те, що держава мусить віддати чималу суму боргів. Зокрема, йдеться про 325,53 млрд гривень державного та гарантованого державою боргу. Тобто 204,43 млрд гривень боргів та 121,10 млрд гривень за їх обслуговування.

У наступному, 2019 році доведеться погасити 317,47 млрд гривень державного та гарантованого державою боргу, а в 2020 році ця сума становитиме 266,07 млрд гривень.

"В цілому за період з 2018 року по 2045 рік включно Україні належить сплатити 3,069 трлн гривень, в тому числі 1,948 трлн гривень – рахунок погашення боргу і 1,121 трлн гривень – рахунок за його обслуговування", – відзначили у міністерстві.

До слова, раніше Сиріл Муллер, віце-президент Світового банку, попереджав, що Україна мусить виплачувати свої боргові зобов'язання. За його словами, в іншому випадку кредитів Києві ніхто більше не дасть.

"Не потрібно накопичувати борги, тому що в майбутньому частина доходів держави піде на їх виплати, тому займати треба, усвідомлюючи, що зростання державного боргу - це не менший ризик, ніж відмова від обслуговування боргів", – також радив Муллер українському керівництву.

Як повідомлялось раніше, український експерт Олександр Дубінський зауважував, що у Європейському банку реструктуризації та розвитку не вірять в нові кредитні транші на підтримку резервів НБУ в 18-19 роках. Причиною цього є майбутні вибори в країні та відсутність реформ.

"Нагадаю, що ще в лютому Нацбанк повідомив про зниження прогнозу рівня валютних резервів у 19 році на 3,3 млрд доларів. В цілому, прекрасний набір факторів, які говорять на користь покупки валюти поки дешево", – заявляв він.

Другие новости