ПоддержатьУкраїнська

Стало відомо, які продукти різко подорожчали в Україні

StopCor
StopCor

StopCor

Стало відомо, які продукти різко подорожчали в Україні

Стало відомо, що українці платять набагато більше за молочні продукти, ніж поляки та литовці. Експерт Олексій Дорошенко привів новий аналіз цін.

Новину передає "Преса України".

Сьогодні, 14 лютого, директор Асоціації торгових мереж України Олексій Дорошенко розповів, на скільки відрізняються ціни на молочні продукти в Україні, Литві та Польщі. У соцмережі він зазначив, що у лютому поточного року українці платили за молочку набагато більше, ніж європейці.

"Поляк за літр молока жирністю 3,2% платить 14 грн, литовець – 30,3 грн, а українець викладає 33 грн. Сметану 15-18% у Польщі можна купити за 44,2 грн за кілограм, за 52,9 грн у Литві та за 61 грн у нас. Кілограм найдешевшого сиру вартістю 150,8 грн ми також знайдемо в Польщі. Українець за нього сплатить трохи більше – 151,1 грн, а литовець – 202 грн. Вершкове масло 82% у Варшаві продається по 158,8 грн, у Києві по 186 грн, а в Вільнюсі – по 202,2 грн", – розповів експерт.

Він нагадав, що рік тому лише окрема молочка в Україні коштувала дорожче, ніж у Польщі. Наразі ж ціни значно виросли.

"Нагадаю, що Польща має найдешевші харчові продукти серед 28 країн ЄС. Судячи за рівнем цін, ми вже є частиною європейської спільноти, але за рівнем доходів – найбідніша країна континенту", – підсумував він.

За попередніми даними, моніторинг цін проходив в мережах Аuchan і Maxima 13 лютого 2019 року.

Другие новости