ПоддержатьУкраїнська

Світлозвукові гранати та тітушки: сутички у Пущі-Водиці через забудову лісу екснардепом Андрієвським

StopCor
StopCor

StopCor

Світлозвукові гранати та тітушки: сутички у Пущі-Водиці через забудову лісу екснардепом Андрієвським

22 червня у Пущі-Водиці відбулося протистояння охорони екснардепа та забудовника Дмитра Андрієвського з громадою. Зокрема, люди вийшли з наміром повалити бетонні секції незаконно встановленого паркану та наштовхнулися на спротив.

 Фото: Олександр Довгий/Facebook

Конфлікт виник через наміри забудовника звести будівлю просто в лісі у Пущі-Водиці.

Охорона забудовника почала кидати світлозвукові гранати. На місце події прибули поліцейські, проте вони нібито не втручалися. Про це написав у Facebook користувач Олександр Довгий. Потерпілих немає.

 Фото: Олександр Довгий/Facebook
 Фото: Олександр Довгий/Facebook

За словами ще одного очевидця, потужне протистояння відбулося за адресою вул. Лісозахисна 17.

«Зараз КП "Благоустрій" спільно з КП "Муніципальна охорона" та поліцією долають перешкоди у вигляді заблокованих автівками доріг, арматури в дорозі та блокування евакуатора.

 Фото: СтопКор

Така велика кількість правоохоронців та муніципалів залучена після потужного протистояння на Лісозахисній 17, де забудовник хоче посеред лісу на більш ніж 20 га побудувати елітне житло», – повідомив Олексій Гриценко.

https://www.facebook.com/1538561415/posts/10225680010177216/?d=n

На ситуацію відреагував мер Києва Віталій Кличко. Він заявив, що не дозволить екснардепу Андрієвському забудувати ліс у Пущі-Водиці.

«Сьогодні міські служби розпочинають демонтаж паркану на ще одному резонансному будівництві. Йдеться про земельну ділянку всередині лісу в Пущі-Водиці, до якої забудовник самовільно спробував прокласти дорогу для проїзду будівельної техніки. І отримав, звичайно, спротив місцевих активістів і місцевих мешканців.

У оренду цю ділянку віддали ще в 2007 році терміном на 15 років. У 2015 міська влада ухвалила рішення розірвати достроково договір оренди.

Але землекористувач оскаржив це рішення та скасував через суди, змусивши міську владу видати містобудівні умови та обмеження. Жодних дозволів на встановлення паркану і прокладення шляху до ділянки забудовник не має. А земля, ще раз наголошу, розташована всередині лісу.

Тому паркан буде демонтований, попри спротив, який зараз чинять невідомі молодики. І жодного технічного шляху до ділянки не буде!

Також Київрада знову розгляне проєкт рішення про розірвання договору оренди. А тим часом до 2022-го, коли спливає термін старого договору, будівництва в лісі ми не допустимо!» – написав очільник столиці.

https://www.facebook.com/1431692013716014/posts/2973593779525822/

Як пишуть ЗМІ, ця земля раніше мала рекреаційне призначення, а в 2007 році столична міськрада передала її в оренду під садибну житлову забудову ПП «Продмарт» – компанії з орбіти екснардепа Дмитра Андрієвського. Згодом і Київрада, і прокуратура багато разів намагалися повернути ці гектари в комунальну власність, але орендар успішно відстоював свої інтереси в судах. У 2020 році з'явилася інформація про те, що «освоювати» землю планує близький до Андрієвського забудовник «ZIM Capital Group», а у 2021 році на цій території була знищена ділянка двохсотлітнього дубового лісу.

Другие новости