ПоддержатьУкраїнська

Торгував із Росією: на Сумщині активісти викрили корупцію ексочільника лісгоспу

StopCor
StopCor

StopCor

Торгував із Росією: на Сумщині активісти викрили корупцію ексочільника лісгоспу

Активісти сумського та краснопільського підрозділів ГО «Стоп корупції» викрили корупційні схеми колишнього директора ДП «Краснопільське лісове господарство» Віктора Пімоненка. Дії ексочільника підприємства завдали великих збитків державі та українській армії. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив голова сумського відокремленого підрозділу ГО «Стоп корупції» Борис Спіцин.

Як з’ясували активісти, Пімоненко привласнював основні фонди держпідприємства, перепродаючи державне майно своєму ж приватному товариству «ВВ Агро-Стен». Списання відбувалися з порушеннями, без надання техніко-економічного обґрунтування.

«Запитань безліч, тому правозахисниками після ретельного аналізу отриманих документів до ДБР та НАБУ будуть подані відповідні заяви про вчинення кримінальних правопорушень, серед яких зловживання службовим становищем, незаконне заволодіння майном, незаконне збагачення та організація злочинного угрупування»,зауважує Борис Спіцин.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=549945718916273&id=100017025485999

Окрім того, пан Спіцин наголошує, що Пімоненко вів торгівлю з Росією, водночас на українському фронті не вистачало лісу для зведення укріплень.

Нині активісти продовжують збір документів, які планують передати до Охтирської місцевої прокуратури. Охтирська прокуратура на сьогодні відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 ККУ щодо Віктора Пімоненка та посадових осіб, які діяли за попередньою змовою.

Другие новости