ПоддержатьУкраїнська

"Місто загроз" – у Сумах місцевий депутат піддає небезпеці життя дітей

StopCor
StopCor

StopCor

'Місто загроз' – у Сумах місцевий депутат піддає небезпеці життя дітей

Жителі міста Суми другий рік поспіль спостерігають свавілля місцевого депутата за підтримки сумської ж міськради. "Місто розваг", створене ПФ "Валентина" як дитячий розважальний комплекс, насправді є "містом" небезпеки та загрози здоров'ю й життю не лише його відвідувачів, а як мінімум усіх, хто перебуває навколо, прилеглим спорудам та ландшафту Сум. Про подробиці боротьби з керівництвом міста в цілому та "підприємцями" Кушнірами зокрема розповів голова Сумського відокремленого підрозділу ГО "Стоп корупції" Борис Спіцин. 

 ''Місто розваг'', за словами активістів, становить серйозну загрозу для жителів Сум. Фото: ''СтопКор''

Історія тягнеться ще з 2006 року, коли ПФ "Валентина" викупила одноповерхову будівлю за адресою Майдан Незалежності, 8 та, порушивши технічні норми, прибудувала ще один поверх.

У вересні 2014 року Господарський суд Сумської області зобов'язав знести самовільно збудований об'єкт окрім безпосередньо викупленого старого підвального приміщення. Минуло 5 років і депутат-бізнесмен Кушнір І.Г за сприяння керівництва міста від партії "Батьківщина", забувши про рішення суду, оформлює право власності на незаконно, самовільно зведену будівлю, яка не введена в експлуатацію, а "Місто розваг" перебудовується та готується приймати під своїм дахом дітлахів.

 Голова Сумського відокремленого підрозділу ГО ''Стоп корупції'' Борис Спіцин. Фото: ''СтопКор''

Ба більше, постійна комісія з питань архітектури та містобудування СМР у 2017 році надає дозвіл родині Кушнірів на розробку проєкту землеустрою щодо відведення ділянки на Майдані Незалежності, 8. Надалі ж пропонується передати Кушнірам 8 ділянок на умовах довгострокової оренди всупереч судовим рішенням, з порушеннями вимог щодо термінів оприлюднення проєктів рішень та навіть рішень самої ж міськради. Чи не за дивним збігом обставин бізнесмен-депутат Кушнір входить до складу комісії, яка так одностайно підтримала колегу.

"Ця будівля стоїть на старому фундаменті. Там недалеко річка. Будівля у будь-який момент може попливти", – зазначає Борис Спіцин.

Пан Спіцин не перший рік прагне скасування рішення міськради про передачу земельних ділянок у самому центрі Сум депутату Кушніру, а, по суті, його родинному клану.

 Кримінальне провадження за заявами активістів досі не зсунулося з мертвої точки. Фото: ''СтопКор''

"З метою умисного приховання підприємницької діяльності ці земельні ділянки та незаконно встановлені на них тимчасові споруди депутат Кушнір І.Г. передає в організовані ним та його донькою ФОП "КІРІЧОК О.О." та ФОП "КУШНІР П.І.", – йдеться у заяві активіста до керівництва місцевої прокуратури.

За словами пана Спіцина, кримінальне провадження за його заявами досі не зсунулося з мертвої точки, оскільки, ймовірно, учасники справи від СМР перебувають у змові з працівниками Сумської місцевої прокуратури. Так, керівну посаду в прокуратурі обіймає Володимир Шилов, син представника мерії міста, члена партії "Батьківщина". Ігор Кушнір – однопартієць міського голови Олександра Лисенка, стосовно якого у 2019 році правоохоронці склали 14 протоколів про корупцію, тож корупційна домовленість тут на вищому рівні.

 Правоохоронні органи ніяк не відреагували на ситуацію з ''Містом розваг''. Фото ''СтопКор'' 

2 грудня юридичний департамент ГО "Стоп корупції" надіслав звернення до уповноваженої з прав людини з приводу невиконання рішення суду та відсутності реакції місцевих правоохоронних органів, що є кримінальним порушенням. Журналісти "СтопКору" стежать за розвитком подій у Сумах та разом з колегами очікують на позитивну відповідь від офісу омбудсмана.

Другие новости