ПоддержатьУкраїнська

У гуртожитку чи в квартирі: де виготовляють українські тести на коронавірус

StopCor
StopCor

StopCor

У гуртожитку чи в квартирі: де виготовляють українські тести на коронавірус

Закупівля вітчизняних ПЛР-тестів на коронавірус: жодної інформації про процедуру тендерів МОЗ на відповідних платформах немає. Через спрощену процедуру закупівель під час поширення коронавірусної хвороби ці дані сьогодні засекречені. Чому Міністерство замовило тести на виявлення коронавірусу в компанії, що вочевидь існує тільки на папері? З’ясовувала Алла Легеза.

https://www.youtube.com/watch?v=75ail_bOtRo

До слова, ТОВ "Укргентех" бере участь у державних закупівлях з 2017 року, щоправда, до реалізації величезної партії тестів МОЗу обсяг виконаних договорів становив всього лише 1200 гривень.

Знімальна група "Стопкору" вирушила на пошуки "Укргентеху", але нам не вдалося віднайти не те, щоб потужностей чи лабораторії, та навіть офісу. На сайті компанії вказано, що вони розташовані на Борщагівській, 146 у Києві. Неабиякий подив викликає те, що це адреса гуртожитку Політехнічного інституту.

Виявилося, що приміщення Політеху таки орендують деякі приватні компанії. Тож знімальна група вирішила обійти кожен куточок адмінбудівлі, перевірити всі входи та виходи, але компанії "Укргентех" репортери так і не знайшли. Про таких тут ніхто навіть не чув.

За вказаною адресою про компанію ніхто не чув

Зателефонувавши за офіційним номером компанії, медійники отримали нову порцію шоку: інформація про те, де ж розташований офіс фірми, виявилася… занадто конфіденційною.

Команда "Стопкору", не втрачаючи надії віднайти засекречену компанію, поїхала шукати її вже за юридичною адресою. Товариство "Укргентех" зареєстроване в багатоповерхівці на Голосіївському проспекті, у житловій квартирі.

Але двері так ніхто і не відчинив. Та й сусіди теж були явно не в курсі, що у них у під'їзді хтось займається штампуванням тестів на виявлення коронавірусу.

Другие новости