ПоддержатьУкраїнська

У Києві активісти влаштували пікнік на березі, залитому бетоном скандальним забудовником Морозом (фото)

StopCor
StopCor

StopCor

У Києві активісти влаштували пікнік на березі, залитому бетоном скандальним забудовником Морозом (фото)

У столиці — черговий перфоменс від активістів ВГО «Стоп корупції». Вони давно вже повідомляють правоохоронні органи про захоплення берега забудовником КМ «River Island» Михайлом Морозом. Утім, рішучих дій поліція не робить. Тож цього разу правозахисники смажили шашлик просто під будинком самого Мороза.

 Фото: СтопКор

Про це з місця події повідомив Володимир Циганов.

«Ми на човнах водою добралися до корупціонера, який побудував свій будинок так, що територія включно з парканом заходять просто у Дніпро. Ми припливли на причал для того, аби викликати водну поліцію, подивитися документи господаря та попередити, що упродовж короткого часу він має демонтувати свої бетонні споруди, які він нескромно побудував просто в Дніпрі», – розповів він.

Коли активісти припливли до будинку Мороза, то влаштували пікнік просто на залитій бетоном прибережній смузі. Зазначимо, що Мороз є забудовником КМ «River Island» неподалік від столичних Осокорків. На території містечка він звів маєточок і для себе, захопивши та перекривши бетонним парканом доступ до води, що суперечить законодавству України.

 Фото: СтопКор
 Фото: СтопКор

Бетонну смугу від будинку відділяє паркан з решіток. Тож із другого боку паркану до стопкорівців вийшли двоє чоловіків, які не назвалися (пізніше з’ясувалося, що це охоронці). Вони повідомили, що активісти зайшли на їхню територію. Коли ті заявили, що згідно з водним законодавством та Конституцією України, всі прибережні зони належать громаді міста Києва, то чоловіки поцікавилися: «Вам що, місця мало?» — і на цьому розмова скінчилася.

У Києві активісти влаштували пікнік на березі, залитому бетоном скандальним забудовником Морозом (фото)

На місце події прибули правоохоронці – водна поліція та патрульна.

 Фото: СтопКор

«Поліція з народом. Утім, на нашу думку вона має створювати передумови для звільнення прибережної смуги — а не ми», – зазначив активіст.

Пізніше стало відомо, що Мороз викликав адвоката. Проте поспілкуватися з ним не вдалося – той відмовився від розмови, не прокоментувавши позицію свого клієнта щодо захоплення берега. Натомість поговорив із поліцією.

 Будинок Мороза у КМ ''River Island'' Фото: СтопКор

Нагадаємо

Як повідомляють активісти, під Києвом власник відомої компанії-забудовника захопив частину узбережжя та перекрив місцевим мешканцям доступ до водойми.

Після звернення «СтопКору» в Бориспільському районному управлінні поліції відкрили справу щодо захоплення земельної ділянки представником елітного котеджного містечка «River Island».

Утім поки що справа не зрушила з мертвої точки.

Сам Мороз та його представники від коментарів утримуються.

Другие новости