ПоддержатьУкраїнська

У Києві будують віртуальне житло: гроші з інвесторів беруть реальні

StopCor
StopCor

StopCor

У Києві будують віртуальне житло: гроші з інвесторів беруть реальні

Без дозволів і з порушеннями містобудівних умов. Так у центрі Києва на вулиці Тютюнника, 39/2 зводять ЖК з 30-поверхівок. Замовник будівництва — компанія «Житлобудінвест», якою керує Наталія Дівєєва з відомої девелоперської компанії «Seven hills». Про такий зв’язок стало відомо активістам ГО «Стоп корупції», які провели акцію протесту під «Seven hills».

 Відомий девелопер пов’язаний із незаконним будівництвом у центрі Києва. Фото: СтопКор.

«Житлобудінвест« та «Seven hills» мають одного керівника — це Наталія Дівєєва. Ділянка потрапляє в історичний ареал м.Києва, тому будувати можна об’єкти тільки до 27 м висотою (9 поверхів), та й те з дозволу Міністерства культури України. Його немає. Дозвіл ДАБІ України на будівництво житлового комплексу за класом наслідків СС-3 – не отримано. А також відсутній дозвіл Держпродспоживслужби України на будівництво житлових будинків в санітарній зоні підвищеного авіаційного звукового забруднення», — зазначають громадські активісти.

 Компанія Житлобудінвест і Seven hills мають одного керівника. Фото: СтопКор.

І це ще не все. Компанія-забудовник не має дозволу Украероруху на висотну поверховість і «Київводоканалу» на будівництво над колектором.

Експертиза об’єкту будівництва відсутня, а містобудівні умови, видані в 2012 році, отримані незаконно, з грубими порушеннями містобудівного законодавства та ДБН.

На акцію протесту під стінами девелоперської компанії керівництво ніяк не відреагувало.

Другие новости