ПоддержатьУкраїнська

У Києві захистили сквер Шаповала: суд відмовив забудовнику

StopCor
StopCor

StopCor

У Києві захистили сквер Шаповала: суд відмовив забудовнику

Суддя Північного апеляційного господарського суду Києва виніс рішення на користь Київради у справі про сквер імені Максима Шаповала. Столичні депутати у 2018 році розірвали договір оренди із забудовником, який збирався звести на цій ділянці на Солом’янці ТРЦ.

 Фото: СтопКор

Забудовник ТОВ «Аргумент ВВ» намагався це рішення Київради оскаржити під різними приводами. Утім, суд йому відмовив.

Ця справа тривала три роки.

Позивач до своєї позовної заяви в 2019 році долучив нібито свідчення очевидця, за твердженнями якого жителі Солом'янки пошкодили паркан забудовника. У такий спосіб ТОВ «Аргумент ВВ» намагався довести, що умови в договорі оренди з КМДА було порушено, і відновити його.

 Фото: СтопКор

Зазначена земельна ділянка ще у 2004 році була передана в оренду товариству на 25 років під будівництво торговельного комплексу. Будівництво на цій ділянці мало бути завершене ще у 2008 році, однак будівельні роботи навіть не були розпочаті, що стало підставою для дострокового розірвання договору оренди та припинення права користування землею цим товариством.

Командир спецпідрозділу Головного управління розвідки полковник Максим Шаповал загинув унаслідок потужного вибуху в автівці 27 червня 2017 року о 8:15 ранку в Солом'янському районі Києва.

Другие новости