ПоддержатьУкраїнська

У НАБУ повідомили, скільки «Укрзалізниця» недоотримує через корупцію

StopCor
StopCor

StopCor

У НАБУ повідомили, скільки «Укрзалізниця» недоотримує через корупцію

Національне антикорупційне бюро розслідує 21 кримінальне провадження за фактами корупції, пов'язаної з діяльністю Укрзалізниці, орієнтовні збитки за якими сягають 1,1 млрд грн. Таку інформацію оприлюднили детективи НАБУ в ефірі онлайн-дискусії Корупція на Укрзалізниці

"На сьогодні ми розслідуємо 21 кримінальне провадження в активній стадії досудового розслідування за фактами злочинів, пов'язаних з діяльністю Укрзалізниці, 15 осіб повідомлені про підозру", - повідомив детектив НАБУ Денис Гюльмагомедов.

Детектив НАБУ також зазначив, що серед підготовлених до передачі в суд справ є справи щодо двох народних депутатів України, які були бенефіціарами корупційних злочинів УЗ, екс-внештатномого радника колишнього президента України, а також посадовим особам УЗ і представникам комерційних структур.

Співробітник НАБУ підкреслив, що справи по корупції в Укрзалізниці складають близько 50% навантаження його відділу, передає Інтерфакс-Україна.

Відзначається, що предикатні злочини пов'язані зі зловживаннями під час публічних закупівель, обслуговуванням боргових зобов'язань, здійсненням страхової діяльності, і пільгами на тарифи з вантажних перевезень.

Другие новости