ПоддержатьУкраїнська

У столиці з батьків брали 20 тисяч за утримання дошкільнят у шкідливих умовах

StopCor
StopCor

StopCor

У столиці з батьків брали 20 тисяч за утримання дошкільнят у шкідливих умовах

Антисанітарія, відсутність медпрацівника, робота без ліцензії – інспектори СЕС викрили директорку приватного дитячого центру на столичному Печерську на порушеннях і брехні. Хто «кришує» діяльність підпільного дитсадка? Та скільки коштує батькам перебування малечі в таких небезпечних умовах? Розслідувала Марія Гураль.

https://www.youtube.com/watch?v=1g0b0kc9weQ&t=76s

Як з’ясували журналісти, щонайменше 8 тисяч гривень доведеться викласти за відвідування нелегального дитячого центру двічі на тиждень без харчування. А ось за повний п'ятиденний тиждень з 5-ти разовим харчуванням – увага – 20 тисяч за місяць. І все це – ще раз наголошуємо – у закладі без ліцензії. А це найперше, що потрібно перевіряти у приватних садочках чи школах.

 Прайси приватного дитячого центру

Як зазначає начальник Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві Олег Рубан, дозвільних документів має бути фактично два. Перший – ліцензія Міністерства освіти на проведення діяльності дитячого дошкільного закладу. Другий документ – це реєстрація оператора ринку.

Наразі ревізією дитсадка «Щасливий острів дитячих мрій» займаються представники Держпродспоживслужби та правоохоронні органи. Отже, власниці закладу доведеться або закрити його, або ж піти законним шляхом і отримати всі необхідні документи.

 Заклад працював без ліцензії

«Отримати ліцензію дуже легко. З 2014-го року, після Революції гідності, була спрощена процедура отримання ліцензії. Для цього не потрібно приходити до департаменту освіти, до нас ніхто не ходить. На сайті департаменту є перелік документів, які потрібно подати в пакеті», – запевняє очільниця Департаменту освіти і науки Київської міської ради Олена Фіданян.

Другие новости