ПоддержатьУкраїнська

В Україні очікують рекордного здорожчання харчових продуктів

StopCor
StopCor

StopCor

В Україні очікують рекордного здорожчання харчових продуктів

Найдешевша яловичина подорожчає на 54%, і тоді до кінця року купити її дешевше, ніж за 135 грн за кілограм, буде неможливо.

Український експерт оцінив ситуацію з курсом національної валюти. За його словами, українцям варто готуватися до ще вищих цін на продукти.

Про це заявив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Експерт пояснив, що з початком 2017 року статистичні дані показали швидкий ріст цін на майже всі харчові продукти. При цьому не враховувалось зростання курсу долара та євро до гривні. За його словами, у разі врахування курсу валют інфляція на продукти почне розганятися до 15-20%.

"Якщо темпи подорожчання весь рік будуть відповідати сьогоднішнім: молочна продукція виросте в ціні на 20%, вершкове масло коштуватиме вже 162 грн за кілограм, гречка виросте на 62%, нам доведеться звикнути до ціни в 47 грн за кілограм, найдешевша яловичина подорожчає на 54%, і тоді до кінця року купити її дешевше, ніж за 135 грн за кілограм, буде неможливо", - додав він.

Раніше Дорошенко пояснював, чому ціна на гречку піднялась до рекордно високого рівня 45,96 грн за кілограм. За його словами, на ринку спостерігається змова.

Другие новости