ПоддержатьУкраїнська

Венедіктова не побачила злочину у діях нардепа, якого звинуватили у вимаганні 40 мільйонів

StopCor
StopCor

StopCor

Венедіктова не побачила злочину у діях нардепа, якого звинуватили у вимаганні 40 мільйонів

Хабар у 40 мільйонів гривень і розподіл прибутку за «поняттями» 50 на 50: чернігівські фермери з агрофірми «Батьківщина» звинувачують народного депутата Павла Халімона у рейдерстві та здирництві. Яке відношення парламентар має до держпідприємства в Івківцях? Та кому насправді належить врожай, за який точаться бої на полях та у суді? «СтопКор» звернувся за коментарем до самого народного обранція.

https://www.youtube.com/watch?v=zQ5V5mXhaFo&t=295s

Утім, Павло Халімон звинувачення у свій бік відкидає: гроші, про які йдеться – буцімто борги фермерів.

«Мені не хотілося б коментувати маячню Дмитренка. Йшлося про відшкодування збитків, завданих підприємством під час надання послуг шляхом завищення ціни на послуги – це щодо посіву врожаю, збору врожаїв і щодо внесення засобів захисту рослин шляхом підписання договорів на купівлю майбутнього врожаю за заниженою ціною. Таким чином утворилась заборгованість 49 мільйонів. Для того, щоб він зміг продовжувати свою господарську діяльність, йому було запропоновано погасити борги і працювати далі», – стверджує депутат.

 Нардеп заперечує вимагання хабаря Фото: СтопКор

За фактом вимагання хабаря Олег Дмитренко звернувся із заявою до НАБУ щодо вчинення кримінального правопорушення народним депутатом. Проте генпрокурор Ірина Венедиктова у діях парламентаря злочину не вбачає.

«Всупереч приписам, у зазначених матеріалах відсутні конкретні відомості про обставини, що можуть свідчити про вчинення вказаним у зверненні народним депутатом України кримінального правопорушення», – йдеться у відповіді на ім’я керівника Головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України Калужанського А.В.

 Генпрокурор не вбачає складу злочину Фото: скріншот

Тож поки триває слідство, «СтопКор» продовжує стежити за розвитком подій. І вже у наступних випусках ми розповімо, хто й навіщо організував рейдерське захоплення посівів та хто є справжнім фігурантом кримінальної справи.

Другие новости