ПоддержатьУкраїнська

Відділ продажу в Ізраїлі, а вся інформація івритом: у Києві зводять черговий довгобуд

StopCor
StopCor

StopCor

Відділ продажу в Ізраїлі, а вся інформація івритом: у Києві зводять черговий довгобуд

Активісти ГО "Стоп корупції" виявили чергове незаконне будівництво. Звести висотку у понад 20 поверхів можуть біля скверу "Слава танкістам" перед будівлею "Преса України". Інформація про житловий комплекс "50th Avenue" почала з'являтися на різних сайтах нерухомості ще у квітні.

 Фото: СтопКор

І, як не дивно, забудовник знову не зважає на Генплан, згідно з яким ділянка, на якій почали будівництво, належить до території зелених насаджень загального користування. Саме через це було відмовлено у наданні містобудівних умов та обмежень і дозволу на будівництво.

Ділянка площею 0,31 га, на якій заплановане будівництво, Київрада спочатку передала в оренду, а потім продала ТОВ "Рінко" у 2004 році за 2,5 млн грн. Згодом у 2007 році Київрада скасувала ці рішення. Але фірма повертати ділянку не збиралася – у тому ж 2007 році "Рінко" внесло 0,31 га у статутний фонд ТОВ "Шулявська", яке потім через суд добилося визнання за ним права власності на ділянку.

 Фото: СтопКор

А вже у червні 2018 року ТОВ "Шулявська" за договором суперфіцію передала право забудови цієї ділянки "Житлово-будівельному кооперативу "Ексон Прем’єр Шулявська".

Як розповідає правозахисник ГО "Стоп корупції" Максим Томілов, відділ продажу цього будівництва перебуває лише у містечку в Ізраїлі.

"Сайт створений івритом та розрахований на місцеве населення. Я вважаю, що завдяки таким забудовникам ми втрачаємо довіру іноземних інвесторів, адже дивлячись на сумнівну забудову, можна зробити висновок, що цей ЖК буде недобудований", - каже Максим Томілов.

Як має виглядати будівля та скільки точно поверхів має бути, незрозуміло. Адже паспорта об'єкта немає.

 Фото: СтопКор

Також відомо, що по цій ділянці будівництва відкрита кримінальна справа. Однак, деталі невідомі. Наразі правозахисники надіслали відповідний запит у поліцію аби дізнатися, на якому етапі розслідування.

Другие новости