ПоддержатьУкраїнська

Волинець попередив про катастрофу в енергетичній сфері

StopCor
StopCor

StopCor

Волинець попередив про катастрофу в енергетичній сфері

Після зупинки кількох ТЕС в Україні, можливо, почнуть віялові відключення світла. З таким прогнозом виступив глава Конфедерації вільних профспілок, лідер Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Волинець попередив про катастрофу в енергетичній сфері

На своїй сторінці в соцмережі чиновник пише, що українцям варто приготуватися до віялових відключень, передає "Діалог.UA".

"Зовсім недавно була запущена в роботу нова лава на ш."Бужанська", де видобувається вугілля високої якості, яке можна хоч зараз везти на ТЕСи без збагачення! Просто нікому не потрібне українське вугілля?! А хочеться сидіти на схемах і купувати за валюту дороге іноземне вугілля?!" – написав Волинець. За його даними, влада країни ще не почали підготовку до осінньо-зимового періоду 2017-2018 рр.

Крім цього, склалася катастрофічна ситуація на Трипільській ТЕС. "Жахлива ситуація, скорочення заробітних плат на 60%! Це означає зменшення відрахувань як до Пенсійного фонду, так і до фонду соціального страхування. А на що жити людям?" – пише Волинець.

За словами працівників підприємства, вони будуть працювати лише три дні. Зараз керівництво підприємства розробляє графік і погоджує деталі. Про можливе скорочення з/п і робочого тижня попередили два місяці тому. Нагадаємо, вчора в Україні призупинили роботу три ТЕС. Тим часом Молдова має намір закуповувати електрику у Києва, відмовившись від російської енергії.

Другие новости