ПоддержатьУкраїнська

З лави підсудних – у топменеджери: до правління державного пароплавства призначили фігуранта гучної справи

StopCor
StopCor

StopCor

З лави підсудних – у топменеджери: до правління державного пароплавства призначили фігуранта гучної справи

Унікальне державне підприємство вже кілька років лихоманить від корупційних "схематозів". Після скандального звільнення попереднього топменеджменту УДП на підприємство прийшли нові керівники, чиї перші кадрові рішення дедалі сумнівніші. Кому насправді довірили штурвал українського пароплавства? Розслідував Кирил Вольний.

https://www.youtube.com/watch?v=TDDHGwsLErM

Уже три місяці обов'язки голови правління Українського Дунайського пароплавства виконує Олексій Хомяков. Через попередні скандали в УДП, до його діяльності прикута пильна увага громадськості. Та разом із паном Хомяковим до пароплавства прийшла нова команда заступників. І ― перші сюрпризи: призначення окремих членів правління обурило колектив пароплавства та експертів галузі.

В.о. голови правління УДП Олексій Хомяков

Зокрема, йдеться про першого заступника голови правління Андрія Кравцова, до призначення на посаду в державному пароплавстві пов'язаного з приватними фірмами, що заборгували УДП кругленькі суми.

Першими почали бити на сполох капітани Дунайського флоту. Наприкінці 2019-го року колектив пароплавства надіслав звернення до тоді ще Прем'єр-міністра Олексія Гончарука, міністра інфраструктури Владислава Криклія та голови СБУ Івана Баканова. Одне з головних питань – кадрові призначення нового керівника.

Призначення Кравцова викликало обурення у працівників галузі

"Великий подив викликала поява серед заступників, а не в залі суду, Кравцова Андрія Валерійовича. Ви маєте дані, хто він в реальності і в якому ракурсі має відношення до УДП?" – ідеться у листі капітанів.

Нагадаємо, суд завершився ще у 2018-му році та постановив, що фірма Кравцова має виплатити УДП майже п'ять мільйонів гривень.

Та в листопаді 2019-го Олексій Хомяков наказав призначити Андрія Кравцова радником голови правління з зовнішньоекономічної діяльності, матеріально-технічного постачання та безпеки судноплавства.

Другие новости