ПоддержатьУкраїнська

З початком 2017 року збитки ПриватБанку скоротилися

StopCor
StopCor

StopCor

З початком 2017 року збитки ПриватБанку скоротилися

У націоналізованому ПриватБанку відзвітували щодо багатомільярдного збитку фінустанови. Виявилось, що банк почав отримувати прибуток.

Новину передає "Преса України".

У ПриватБанку оприлюднили фінансовий звіт за III квартал. Згідно з документом, з початку року кредитна організація вийшла на 1,6 млрд грн збитку. Раніше цей показник був рівний 2,9 млрд грн. Мова йде про результати I півріччя.

Також чистий процентний дохід ПриватБанку зріс на 43,8%  до 4,9 млрд грн. Йдеться за період останніх дев'яти місяців. Чистий комісійний дохід фінустанови зріс на 23,4%, а саме до 7 млрд грн. Активи банку зросли на 23,5%. Тепер вони становлять 253,3 млрд грн.

Що стосується витрат банку на резерви, то вони за останні 9 місяців склали 7,2 млрд грн. Ще 8 млрд грн пішло на адміністративні та інші операційні витрати. Варто зазначити, у ПриавтБанк скоротив борг перед НБУ, з 18 млрд до 12 млрд грн. Тим часом клієнти установи почали більше тримати грошей на поточних рахунках, ніж на депозитних.

Як повідомлялось раніше, чех Іван Світек, який мав зайняти посаду глави правління ПриватБанку, відмовився керувати банком. За попередніми даними, Приват залишиться без голови правління ще декілька місяців.

Другие новости