ПоддержатьУкраїнська

Закриті торги: на Донеччині суд визнав незаконними договори на організацію шкільного харчування

StopCor
StopCor

StopCor

Закриті торги: на Донеччині суд визнав незаконними договори на організацію шкільного харчування

 У місті Бахмуті Апеляційний суд ухвалив рішення, за яким договори про закупівлю кейтерингових послуг на суму 400 тис. грн були недійсними. Інтереси держави у суді представляла прокуратура Донецької області.

Встановлено, що у березні 2018 року між Управлінням освіти Бахмутської міської ради та фізичною особою-підприємцем укладено 2 договори про закупівлю послуг з організації харчування у 10 загальноосвітніх закладах м. Бахмута вартістю по 199 999 грн кожен.

Проте, у порушення Закону України «Про публічні закупівлі», з метою уникнення процедури відкритих торгів, замовником вказаний предмет закупівлі умисно поділено на частини. Реагуючи на виявлене порушення, прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання договорів недійсними, повідомляє пресцентр прокуратури Донецької області.

3 квітня 2019 року господарським судом Донецької області позовні вимоги прокурора задоволено, втім судове рішення оскаржено відповідачами в апеляційній інстанції.

Наразі Східним апеляційним господарським судом у задоволенні зазначеної апеляційної скарги відмовлено та рішення суду першої інстанції залишено без змін.

Таким чином, завдяки наполегливій позиції органів прокуратури, поновлено інтереси держави у бюджетній сфері. 

Другие новости