ПоддержатьУкраїнська

Завдяки активістам "СтопКору" незаконний видобуток піску в точці на Житомирщині призупинено (подробиці у справі – відео)

StopCor
StopCor

StopCor

Завдяки активістам 'СтопКору' незаконний видобуток піску в точці на Житомирщині призупинено (подробиці у справі – відео)

Ми вже писали про незаконний видобуток піску поблизу села Рудня-Бистра Олевського району, що на Житомирщині. Там, під "кришуванням" мера та його заступника упродовж кількох місяців тривали роботи з незаконного видобутку піску, який потім реалізувався підприємством дружини мера Олевська та йшов на продаж громаді й на потреби міста.

За зверненням місцевого осередку "Стоп Корупції", 2 жовтня Слідче управління Національної поліції Житомирської області повідомило про те, що за даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення ч. 1 ст. 240 Кримінального кодексу України (Порушення встановлених правил охорони надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля).

Зауважимо, що незаконний видобуток піску проводився поблизу території сміттєзвалища, тож до видобутих надр потрапляли відходи – зокрема використані ртутні лампи та шприци з лікарні.

Наразі діяльність піщаних браконьєрів на Олевщині зупинена. Щоправда, активісти впевнені, що це не єдина точка, на якій діють зловмисники і таких у Житомирській області є ще багато.

Усі факти правопорушень, а також реакція місцевих чиновників були зафіксовані активістом на камеру. На відео є всі ознаки діяльності організованого злочинного угрупування, змови керівництва мерії з директором комунального підприємства, депутатами та бізнесменом, який є членом виконавчого комітету Олевської ОТГ.

https://www.facebook.com/100010992932685/videos/706732719703153/?id=100010992932685

Ми й надалі будемо стежити за ходом цієї справи й контролювати дії правоохоронних органів, щоб усі винні були притягнуті до відповідальності за вчинені правопорушення.

Більш детально про цю справу читайте в матеріалі: "Піщаним браконьєром Олевська виявився його… мер – відеодокази (ЕКСКЛЮЗИВ)".

Другие новости