ПоддержатьУкраїнська

«Зеленський, врятуй ліс»: активісти вимагають зупинити незаконну забудову на Лівому березі Києва

StopCor
StopCor

StopCor

«Зеленський, врятуй ліс»: активісти вимагають зупинити незаконну забудову на Лівому березі Києва

Забудова замість храму: у Дніпровському районі столиці під виглядом реконструкції церкви збираються звести багатофункціональний комплекс. Активісти ГО «Стоп корупції» звернулись до Президента, голови Уряду, керівників Мінрегіону та голови профільного комітету Верховної Ради, а також до правоохоронців з проханням звернути увагу на плани незаконного будівництва на столичному Лівому березі.

 Замовником робіт є релігійна громада Фото: СтопКор

Відповідну скаргу представники громадської організації направили на ім’я голови держави Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Міністра розвитку громад і територій України Олексія Чернишова, його заступника Василя Лозинського та голови комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрія Клочка.

 Текст звернення Фото: скріншот
 Текст звернення (продовження) Фото: скріншот

Також активісти спрямували до Головного управління Нацполіції України у місті Києві відповідну заяву про вчинення кримінального правопорушення.

Нагадаємо, за даними Єдиного реєстру будівельної діяльності, забудовник «Інтергал-Буд» на замовлення релігійної громади «Християнська надія» під виглядом завершення будівництва духовно-благодійного комплексу вирішив вирубати віковий ліс і звести у Дніпровському районі столиці багатофункціональний комплекс.

Так, 21 грудня 2020 року головний інспектор будівельного нагляду відділу методології та нагляду за видачею сертифікатів готовності об'єктів до експлуатації Департаменту дозвільних процедур ДАБІ України Вадим Тищенко незаконно видав дозвіл на виконання будівельних робіт на об’єкт «Завершення будівництва духовно-благодійного комплексу з пристосуванням під багатофункціональний комплекс на вул. Генерала Жмаченка, 20 у Дніпровському районі м. Києва» (ІІ черга будівництва).

 На дерева вже нанесли червоні мітки Фото: СтопКор

Як пересвідчились активісти ГО «Стоп корупції», за цією адресою вже існує реабілітаційний центр із парком. Майже 3 га цієї земельної ділянки належать до зелених насаджень. Проте на багаторічні сосни вже нанесли червоні мітки, як це робиться перед вирубкою, а на місці потенційного будівництва встановлено будівлю, схожу на відділ продажу.

 На церковній території вже з'явилась будівля, схожа на відділ продажів Фото: СтопКор

У зверненні зазначено, що будівництво та подальша експлуатація об’єкта, спорудження якого здійснюється за проєктною документацією, що не відповідає вимогам ДБН, без дотримання чинних будівельних норм та стандартів, створює загрозу життю та здоров’ю як майбутніх мешканців, так і людям навколо. А посадова особа ДАБІ, наперед знаючи про усі відхилення та порушення щодо цього об’єкту, умисно внесла дані до Реєстру будівельної діяльності.

Активісти просять Президента Зеленського взяти справу під особистий контроль, а урядовців – провести ретельну перевірку зазначених фактів та службове розслідування щодо посадових осіб, вжити дієвих заходів щодо дотримання вимог у сфері містобудівної діяльності та скасувати незаконний дозвіл на будівництво.

Сподіваємось також, що компетентні органи не залишать кричущу ситуацію поза увагою, а винні посадові особи будуть притягнуті до відповідальності.

Другие новости