ПоддержатьУкраїнська

Земельні оборудки тривають? На Донеччині зі скандалом звільнили директорку Слов'янського технікуму

StopCor
StopCor

StopCor

Земельні оборудки тривають? На Донеччині зі скандалом звільнили директорку Слов'янського технікуму

4 червня вченою радою Луганського національного аграрного університету було прийняте рішення звільнити з посади директора Слов'янського технікуму Луганського національного аграрного університету. Про це розповів місцевий активіст "Стоп корупції" Володимир Рибалкін.

Згідно з наказом, рішення прийняли на підставі п. 8 ст. 36 КЗпП України.

Як стверджують працівники технікуму, директорку звільнили безпідставно. Крім того, на їх думку, керівництво університету має наміри потягнути час. Таку думку висловила головний бухгалтер Слов'янського аграрного технікуму Оксана Андрієнко.

“Він (ректор) мотивує звільнення тим, що технікум нібито зруйнував ферму. Однак це не так і про це свідчать висновки експертизи – майно й було в такому стані. Вони вже сьогодні, у день звільнення, привели хлопця, який виконуватиме обов'язки директора. Тобто поставили зручну людину, яка буде підписувати все, що їм потрібно. Ми подамо до суду і сподіваємось, що виграємо. Але це забирає час – їм потрібно потягнути час, ми, правда, поки не знаємо, навіщо", – зазначила вона.

В. о. ректора університету Ростислав Подольський ситуацію коментувати відмовився.

"Я дію відповідно до законодавства й не зобов'язаний нічого коментувати", – відповів він на питання активіста.

Слов'янський аграрний технікум – один із п'яти підрозділів Луганського аграрного університету. Закладам такого профілю належить чимало земельних ділянок, на яких студенти мають проходити практику і наочно побачити, що і як росте. Та вісім років тому технікум зобов'язали передати поля в спільний обробіток місцевому приватному підприємцю на прізвище Шестопалов. Звідси й почалась історія земельних оборудок. Хто і як упродовж тривалого часу використовував землі, відведені на навчання студентів – дивіться в розслідуванні "СтопКору".

https://www.youtube.com/watch?time_continue=688&v=1mxf-AArlk4

Другие новости