ПоддержатьУкраїнська

Земля в Україні, вілли в Іспанії – статки власників «Епіцентру» оцінили в понад мільярд доларів

StopCor
StopCor

StopCor

Земля в Україні, вілли в Іспанії – статки власників «Епіцентру» оцінили в понад мільярд доларів

Де і як живе одне з найзаможніших подружжів України? Будинок на 240 квадратів, два гаражі, альтанка та літня кухня – Олександр і Галина Гереги можуть дозволити собі маєток за 10 млн грн. Команда «СтопКору» зазирнула за паркан до власників найбільших вітчизняних мереж будівельних гіпермаркетів.

Будинок Гереги звели у селі Мала Олександрівка на Київщині, а саме – на вулиці Митній, у закритому котеджному містечку. Це двоповерхівка площею 240 кв. м, на подвір’ї також розташовані два гаражі, альтанка та літня кухня. Вартість усього цього багатства – близько 10 млн грн.

Нагадаємо, Олександр Герега – народний депутат України. А його дружина Галина Герега – секретар Київради часів мера Черновецького. Подружжя володіє найбільшими в Україні мережами будівельних гіпермаркетів «Епіцентр» та «Нова лінія».

 Маєток коштує близько 10 млн грн Фото: СтопКор

Гереги фігурують у численних скандалах, зокрема щодо дерибану землі та махінацій з податками.

Родина також має два наділи площею 40 соток на Київському морі. Ділянки загальною вартістю 5 млн грн торік восени придбав їхній син Тарас Герега. Пан Герега-молодший також має квартиру й гараж у самому серці столиці – на бульварі Шевченка в елітному ЖК «Діамант».

Найбільша оселя Герег розташована у найдорожчій висотці Києва у ЖК «DIAMOND HILL». За цю квартиру площею майже 900 квадратів Гереги у 2017 році виклали 21 млн грн, нині вартість таких апартаментів – щонайменше 150 млн грн.

 Вартість апартаментів з ремонтом - 150 млн грн Фото: скріншот

У власності родини також є дві ділянки на Печерську поблизу ботанічного саду, ринкова вартість землі перевищує 20 млн грн. Ще одну квартиру на 190 квадратів та гараж Гереги мають на Оболонських Липках.

На Київщині родина має кілька десятків наділів землі на понад 100 гектарів. В активах і зарубіжна нерухомість – дві вілли на узбережжі в Іспанії у містечку Бенікасім, вартістю майже 93 млн грн.

 Подружжя має нерухомість в Іспанії Фото: скріншот

Галина Герега полюбляє хутро, коштовні прикраси, колекціонує стародавні полотна. Родина їздить на автівках преміум-класу, а у 2019 році, відповідно до декларації, отримала майже 60 млн грн прибутку.

За оцінкою журналу Forbes, загальні статки Герег становлять близько 1,3 млрд доларів.

«СтопКор» нагадує: ст. 368-5 ККУ «Незаконне збагачення» передбачає кримінальну відповідальність.

Другие новости