ПоддержатьУкраїнська

Журналісти розшукали лакшері-котеджі одеських суддів (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

Журналісти розшукали лакшері-котеджі одеських суддів (відео)

Суддя Апеляційного суду Одеси проживає елітному будинку на 170 квадратних метрів. Закрита територія, охорона та камери спостереження. Цікаво, скільки коштує такий маєток? І як на нього вдалося заробити служительці Феміди зі скромною платнею? Розслідувала Марія Гураль

https://www.youtube.com/watch?v=wpdIomu0I5U

Сама суддя Світлана Погорєлова запевняє: нерухомість їй надала держава, а площа будинку спочатку становила 126 квадратних метрів, з них 55 квадратних метрів – житлової площі. Та згодом родина судді, яка має дітей різної статі, реконструювала дах, збільшивши загальну площу.

Досьє судді Погорєлової

Така ось дивна практика: одні судді отримують від держави квартири, а хтось – будинки в закритих VIP-містечках.

Зауважимо, чоловік пані Світлани Воропаєв Олег Юрійович є власником двох підприємств: ПП "ТЕРМОКЛІМАТ" та ТОВ "ЕКО РЕСУРС ЕНЕРГО". Остання компанія виграла тендерів на понад 10 мільйонів гривень.

На жаль, подібних випадків в Одесі – безліч. Ще цікавіша історія з майном, яке декларує суддя Танасогло Тетяна Михайлівна.

Досьє судді Танасогло

Згідно з декларацією, пані Тетяна самостійно не володіє жодним майном. Суддя задекларувала житловий будинок, площа якого сягає близько двохсот квадратних метрів, вартістю майже у півтора мільйона гривень (1 395 368 грн). Розташований він в Овідіопольському районі. Там же є і земельна ділянка площею 500 квадратних метрів. Володіє цим майном син судді – адвокат Олександр Михайлович Танасогло.

Журналісти звернули увагу ще на один цікавий факт: у 2018 році Олександр подарував усе майно якійсь Ірині Михайлівні Волошиній. Вона – головний спеціаліст відділу взаємодії з державними органами та органами місцевого самоврядування управління організаційної роботи апарату Одеської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, минулого року знімальній групі "СтопКору" вдалось зафіксувати на відео будинок скандального судді Чванкіна майже на 340 квадратів в елітному житловому комплексі "Оазис", вартістю щонайменше мільйон доларів.

Другие новости