ПоддержатьУкраїнська

Журналісти зафіксували на будмайданчику Roshen у Борисполі незаконно видобутий пісок (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

Журналісти зафіксували на будмайданчику Roshen у Борисполі незаконно видобутий пісок (відео)

Солодка імперія Roshen зростає: новий завод будують у Борисполі на Київщині. Замовник – ТОВ «Бісквітний комплекс «Рошен», генпідрядник – ТОВ «МСБУД». Та що ховається за парканом будівництва? Як виявили журналісти «СтопКору», частина матеріалів для роботи видобута незаконно.

https://www.youtube.com/watch?v=qUk9bRHaBHw

Зокрема, пісок походить із несанкціонованих копанок поблизу майбутнього заводу. Знімальна група знайшла щонайменше три розриття біля села Лозівка.

За оцінкою депутата Київської обласної ради Олександра Мефодія, звідти дістали близько 60-80 тисяч тонн піску. Народний обранець впевнений: порушники відчувають повну безкарність.

Зауважимо, цього січня медійники вже знімали на відео факти незаконного розкопування й транспортування піску на завод. Власник ділянки – Олександр Ліподат, якому земля дісталась наприкінці грудня минулого року, тобто за кілька днів до початку піщаного «дерибану». При цьому цільове призначення наділу – індивідуальне садівництво.

На будмайданчику «Рошену» робітники спершу відмовились розмовляти з представниками «СтопКору», однак зрештою зізнались, що пісок із сусіднього поля до них таки возили.

 Будівництво заводу триває повним ходом Фото: СтопКор

Кримінальна справа щодо незаконної копанки тягнеться вже пів року. Однак на ділянку досі навіть не накладений арешт. За інформацією активістів, до схеми з розкраданням надр причетний колишній прокурор Дмитро Сулима. Тому представники громадськості мають намір звертатись у цій справі до Генпрокуратури та ДБР.

Нагадаємо, незаконне заволодіння ґрунтом, згідно Кримінального кодексу України, карається обмеженням волі терміном до 5 років.

Другие новости