ПоддержатьУкраїнська

Харчові "барони" з WOG вдвічі завищують ціни на залізничні хот-доги

StopCor
StopCor

StopCor

Харчові 'барони' з WOG вдвічі завищують ціни на залізничні хот-доги

Україною щодня курсують сотні "Інтерсіті" від Укрзалізниці – швидко, порівняно комфортно, хоча й не завжди дешево. Але авторитет компанії може опинитись під загрозою, що завдасть великих збитків державі – через якість харчування в поїздах. Як на здоров’ї та безпеці мільйонів пасажирів заробляють космічні гроші – дізнавайтеся з ексклюзивного розслідування Артема Поліковського.

https://www.youtube.com/watch?v=543GRZ-Mxz0&t=3s

З березня 2016 року за харчі для пасажирів швидкісних поїздів відповідає ТОВ "ВОГ рітейл", відоме під брендом WOG cafe. Та апетити підприємства-монополіста зросли так само швидко.

У соціальних мережах можна знайти безліч негативних відгуків пасажирів як щодо смаку й ціни вогівських харчів, так і щодо якості сервісу у вагоні-ресторані.

"Обслуговування у WOG cafe з ранку сьогодні хамське", "У поїзді сьогодні видали холодну булку з куркою, булка підтекла від помідора і салату", "Сік і бутерброд 100 грн. Взяв 2 – 200 грн. Ціна, як в ресторані, їм бутерброд із заправки вдвічі дорожче. Не потрібно нахабніти", "Витратив 50 гривень. Пити цю гидоту від WOG в "Інтерсіті" категорично не рекомендую", – ось лише декілька коментарів дописувачів (стилістику й орфографію оригіналу збережено).

Знімальна група "СтопКору" вирішила перевірити ці факти, вирушивши на "Інтерсіті" за маршрутом Київ-Харків. Час у дорозі – 4 години 48 хвилин. Зрозуміло, що протягом досить тривалої подорожі необхідно трохи перекусити.

Ціни у ВОГ кафе в поїзді вищі, ніж на заправці

Меню WOG cafe можна знайти на спинці кожного сидіння. Продукти у ньому майже такі самі, як і на заправці WOG. Але от ціни чомусь геть інші. І про те, що вони постійно зростають, відверто зізнаються навіть самі офіціанти.

Для порівняння: ціна кави, з якою ТОВ "ВОГ рітейл" виграло тендер залізниці – 19 гривень, у сьогоднішньому меню – вже мінімум 40. Хот-дог із молочною сосискою – 35, зараз на 20 гривень дорожче. Фреш-сендвіч – 37 гривень у 2016 році, і майже 80 – цього року.

Цікаво, що у кав’ярні на заправці WOG така сама кава у такому ж паперовому стаканчику коштує на 10 гривень дешевше, аніж у поїзді. Та представники компанії "ВОГ рітейл" від "обдиралівки" пасажирів відхрещуються: мовляв, ціни встановлюються перевізником.

Але це не може бути правдою. Оскільки згідно з офіційними документами, "Укрзалізниця" не може впливати на цифри у меню WOG cafe. До речі, в ході нашого розслідування з компанії WOG cafe нам зателефонували. І таки пояснили, хто змушує українців переплачувати.

Другие новости

Апартаменты в Майами на зарплату преподавательницы: жена судьи Чванкина купила квартиру в США за 12 млн грн, – СМИ

Апартаменты в Майами на зарплату преподавательницы: жена судьи Чванкина купила квартиру в США за 12 млн грн, – СМИ

Но в декларации отсутствуют данные о расходах на покупку недвижимости

Россияне взяли в плен 40 гражданских в Волчанске, – руководитель следственного управления Болвинов

Россияне взяли в плен 40 гражданских в Волчанске, – руководитель следственного управления Болвинов

Гражданских постоянно допрашивают, и те, кто проводит эти допросы, называют себя "агентами ФСБ"

ВРУ зарегистрировала законопроект об отмене лишения свободы за уклонение от мобилизации

ВРУ зарегистрировала законопроект об отмене лишения свободы за уклонение от мобилизации

Среди новых видов "наказаний" предлагают и общественные работы сроком от 160 до 240 часов