ПоддержатьУкраїнська

Колядували на новий айфон? Столичних ДФСників звинувачують у незаконному тиску на бізнес

StopCor
StopCor

StopCor

Колядували на новий айфон? Столичних ДФСників звинувачують у незаконному тиску на бізнес

Боротьба з тіньовим обігом чи державний рекет? На сторінці ДФС у фейсбуці відзвітували про нібито успішне викриття фармкомпаній в ухиленні від сплати податків. Однак спецоперацію проведено з численними порушеннями, а медзаклади потерпають від спричинених обшуками перебоїв у постачанні ліків. Докладніше – у сюжеті Алли Легези.

«Лише суд може сказати, чи був злочин і чи винна в ньому конкретна особа. Роздуми чиновника – це його особиста думка, а роздуми чиновника, які він ще й примудряється написати на офіційній сторінці – це вже тиск на суд», – наголошує адвокат Максим Борисов.

Підприємці певні: це ні що інше, як тиск на бізнес у традиційному стилі податкової міліції.

«У 2019 році ми заплатили близько 50 млн грн кумулятивних податків державі в бюджет. 2020 року за 11 місяців – близько 60 млн податків, що ми заплатили державі. Процесуальна перспектива – нульова. Якщо вона нульова, навіщо вони сюди приходять? Відповідь очевидна», – розповідає представник власника ТОВ «Ворвартс Фарма» Сергій Бойко.

Сергій Бойко Фото: СтопКр

Справу, що її зареєстрували ще на початку року, розслідувати фіскали почали тільки зараз. Що це: справді злий умисел або ж «горить» статистика за рік? За словами незалежного юриста, ініціатора законопроєкту «Стоп маски-шоу», причин такій сезонності обшуків може бути кілька.

Артем Афян Фото: СтопКор

«Дефіцит держбюджету обов’язково наприкінці року призведе до посилення діяльності фіскальних органів. А ще ж є і звична, на жаль, корупційна складова, коли йдеться про «кошмарення» бізнесу. Перед святами, після виходу нових айфонів ми можемо спостерігати певне пожвавлення. Ми не зможемо сказати, чи це таке колядування, чи це все – намагання наздогнати річні плани», – коментує адвокат, керуючий партнер адвокатського об’єднання «Юскутум» Артем Афян.

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей

После расследования СтопКора скандальные пророссийские 'охранники' Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора скандальные пророссийские "охранники" Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора "охранники" мэра Ирпеня из агентства "ЧУР" покинули горсовет