ПоддержатьУкраїнська

НАБУ розслідує справу про розкрадання 200 мільйонів гривень з «Укргазбанку»

StopCor
StopCor

StopCor

НАБУ розслідує справу про розкрадання 200 мільйонів гривень з «Укргазбанку»

Національне антикорупційне бюро України продовжує з'ясовувати подробиці у справі «Укргазбанку». Про це стало відомо з офіційної відповіді на запит журналістів «Стопкору» про те, на якому етапі розслідування кримінального провадження.

Фото: СтопКор

«За результатами розгляду інформуємо, що наразі досудове розслідування у вказаному провадженні триває. Водночас надати іншу інформацію щодо перебігу досудового розслідування не є можливим, у зв'язку з необхідністю збереження таємниці досудового розслідування відповідно до ст.222 КПК України», — повідомили в прес-службі НАБУ.

В НАБУ запевнили журналістів, що розслідування триває Фото: скріншот

Упродовж 2015-2018 років «Укргазбанк» переказав майже 200 мільйонів гривень фізичним особам за інформаційні та агентські послуги, які насправді банку ніхто не надавав.

«Укргазбанк» виплачував фізичним особам-підприємцям мільйони гривень за залучення великих клієнтів. Для залучення підприємств, заводів, корпорацій банк користувався послугами так званих агентів, які мали шукати вкладників. Саме за це вони й отримали виплати.

Проте, як з'ясувалося, ніхто з цих так званих агентів не надавав інформаційних послуг банку.

З відкритих джерел стало відомо, що більшість із цих так званих агентів, фізичних осіб-підприємців, не має стосунку до банківської або страхової справи. А єдиним джерелом їхніх доходів як підприємців є ПАТ АБ «Укргазбанк».

Також рівень їхнього життя не відповідає доходам, офіційно отриманим від банківської установи.

Зі списку ФОПів, причетних до незаконного виведення майна з державного банку, який опублікували на інформаційному порталі «Вибір», журналісти «СтопКору» побачили прізвище дружини ексзаступника міністра юстиції Дениса Чернишова. Наталії Чернишовій «Укргазбанк» сплатив понад п'ять мільйонів гривень.

Денис Чернишов Фото: Даниїл Павлов

Тому є підстави вважати, що до незаконної схеми з виведення грошей із державного банку може бути причетний ексзаступник міністра юстиції України Денис Чернишов. Він у 2015-2016 роках входив до правління «Укргазбанку» як радник і заступник голови, а з жовтня 2016-го до вересня 2019-го працював у міністерстві юстиції.

Після того, як Денис Чернишов звільнився з «Укргазбанку», він залишив тісні зв'язки з його представниками. Зокрема, з головою правління Кирилом Шевченком та заступником голови правління Олександром Ігнатенком.

Усі подробиці цієї справи незабаром можна буде дізнатися на Youtube-каналі в розслідуваннях «СтопКору». Не пропустіть!

Другие новости

ТЦК сможет вызвать граждан, через электронный кабинет, для удобства прохождения ВЛК, Вениславский

ТЦК сможет вызвать граждан, через электронный кабинет, для удобства прохождения ВЛК, Вениславский

Законопроект внесет изменения в процесс мобилизации, позволяя ТЦК использовать электронную подпись для повесток