ПоддержатьУкраїнська

Урочистості онлайн: до відомої команди антикорупціонерів приєдналася Біла Церква (фото, відео)

StopCor
StopCor

StopCor

Урочистості онлайн: до відомої команди антикорупціонерів приєдналася Біла Церква (фото, відео)

16 квітня у Києві в новому онлайн-форматі відбулось урочисте відкриття відокремленого підрозділу ГО «Стоп корупції» в Білій Церкві. Учасники вийшли на відеозв’язок, аби не порушувати правила карантину.

Осередок у Білій Церкві відкривали онлайн Фото: СтопКор

Участь у заході взяли координатори проєкту Роман Бочкала, Богдан Хмельницький, голова правління організації Ігор Бондарчук, представники осередків із Львова, Монастирища та Святогірська.

Прямий ефір тривав на сторінці «Стоп корупції» у Facebook.

Головою білоцерківського осередку став Микола Верещак. Він представив команді низку цілей, яких насамперед потрібно досягти в місті.

«Ми — молода команда амбітних юристів, небайдужих до нашого міста, яких об’єднує спільна мета. Ми хочемо, по-перше, подолати корупцію, по-друге — зупинити безвідповідальність влади, по-третє — побороти бездіяльність правоохоронних органів», — наголосив він.

За словами другого представника осередку Олексія Пензарєва, жителів Білої Церкви давно турбує низка проблем, із якими громада самостійно не може впоратися.

Серед них:

– придбання місцевою владою приміщення Центру надання адміністративних послуг за завищеною ціною. На це з бюджету міста вже витрачено значну суму і надалі на його облаштування планується витратити ще;

– закупівля місцевою владою медичного обладнання та ліків за значно завищеними цінами під час пандемії коронавірусної хвороби;

– розпродаж стратегічного об’єкта міста — аеродрому «Гайок»;

– забудова та знищення рекреаційних зон міста;

– забруднення річок Рось та Протока.

За словами координатора ГО «Стоп корупції» Романа Бочкали, у центральному офісі завжди раді допомогти членам команди.

«Центральний офіс нашої організації допомагає всім осередкам юридичною підтримкою і не тільки. Безкоштовно. Завжди, якщо є питання — ви можете зателефонувати та звернутися», – наголосив він.

https://www.facebook.com/stopcor.ua/videos/435360393971011/?epa=SEARCH_BOX

Його підтримав другий керівник Богдан Хмельницький зазначивши, що порушення в усій країні системні, а чиновники часто діють за однією схемою, тож антикорупціонери вже мають напрацьований механізм і обов’язково зустрінуться, щойно буде можливість для подальшого обговорення.

За словами Ігоря Бондарчука, організація працює в різних напрямках, до яких належать правозахисний, юридичний, медійний, аналітичний, і робить усе для покарання корупціонерів.

Володимир Рибалкін зі Святогірська нагадав, що громадські активісти беруть активну участь у житті своїх міст, областей чи регіонів – це важлива частина діяльності представників громадськості, комунікація з представниками влади.

«Ми беремо участь у діяльності громадського сектору Донецької області. Наразі наші представники є в колегії Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, в обласній громадській раді, а також у громадській раді при Слов’янській райдержадміністрації. Від щирого серця бажаю успіху в роботі новому осередку в Білій Церкви. Головне – це довіра людей, які прагнуть змін в Україні», – сказав він.

Юрій Заворотній із Монастирища сказав, що активісти можуть займатися і окремою тематикою, як, наприклад, захистом довкілля, так і розслідувати різні теми.

«У нас основне – це охорона навколишнього середовища (активісти входять до складу природоохоронної групи при Екологічній інспекції центрального округу). Ми виявляємо та притягаємо до відповідальності: незаконних лісорубів, копачів піску, браконьєрів та інших порушників у цій сфери та не тільки», – поділився він досвідом.

Найбільш творчий представник зі Львова Віктор Палас власним віршем привітав нових учасників команди.

Другие новости

Россияне взяли в плен 40 гражданских в Волчанске, – руководитель следственного управления Болвинов

Россияне взяли в плен 40 гражданских в Волчанске, – руководитель следственного управления Болвинов

Гражданских постоянно допрашивают, и те, кто проводит эти допросы, называют себя "агентами ФСБ"

ВРУ зарегистрировала законопроект об отмене лишения свободы за уклонение от мобилизации

ВРУ зарегистрировала законопроект об отмене лишения свободы за уклонение от мобилизации

Среди новых видов "наказаний" предлагают и общественные работы сроком от 160 до 240 часов