ПоддержатьУкраїнська

11 годин не пускали депутатів на сесію: в Ізюмі вимагають покарати поліціянтів

StopCor
StopCor

StopCor

11 годин не пускали депутатів на сесію: в Ізюмі вимагають покарати поліціянтів

30 червня на черговій сесії Ізюмської міськради на Харківщині поліція більш як 10 годин не пускала на засідання опозиційних до мера депутатів. Про це розповів депутат Ізюмської міської ради та керівник місцевого осередку ВГО «Стоп корупції» Юрій Козлов.

 В Ізюмі депутатів не пускали на сесію 11 годин. Скріншот: СтопКор

Ізюмські депутати написали заяву до суду, щоб змусити відкрити провадження проти працівників поліції. Їх звинувачують у перешкоджанні роботі депутатів міської ради.

«Близько 25-30 поліцейських, слідчих, оперуповноважених із 8.00 до 19.00 за гроші платників податків охороняли Валерія Марченка (мера Ізюма – ред.) і його оточення від депутатів. Депутатів не пускали до сесійної зали, хапали за руки, блокували, намагалися провести обшуки і огляд особистих речей», — розповідає депутат Юрій Козлов.

Правоохоронці не давали проносити до зали засідань гучномовець.

Депутат оприлюднив відео протистояння. На ньому поліціянти на вході до зали засідань Ізюмської міськради намагаються забрати пакет у депутатів та не дають зайти всередину.

Заступник начальника райвідділу поліції полковник Сергій Гут, присутній на місці, взяв на себе відповідальність за спроби забрати пакет із гучномовцем у обранців. Він так аргументував зухвалість представників поліції щодо депутатів: «Щоб не влаштовували цирк на сесії».

Обурені депутати пояснили полковнику, що гучномовець – особиста річ депутата, вона не є забороненою, а обшук депутата без санкції суду є злочином.

Та коли перед правоохоронцями з’явився адвокат, риторика служителів закону змінилася.

«Я обшуки не провожу. До пакета не лазив. Пан Козлов сам мені передав», — зазначив представник поліції, який кілька годин не пропускав депутата-антикорупціонера до сесії та вимагав віддати пакет із гучномовцем.

Юрій Козлов викликав слідчо-оперативну групу та написав заяву до поліції на дії керівника районного відділку та його заступника. Однак там відмовляються реєструвати провадження проти керівників відділку. Аби зобов’язати, як того вимагає закон, зареєструвати провадження, депутати звернулися до суду.

«Це вже не перша спроба очільника (Ізюмського районного управління- ред) поліції С.Зінчука спрямувати своїх підлеглих на виконання завідомо злочинних дій проти депутатів. А враховуючи відеофіксацію спільних вечерь в окремому кабінеті, у полковника Зінчука з головою Марченком дуже теплі, якщо не сказати, приватні стосунки», — зазначив Юрій Козлов.

 Мера Ізюма зафіксували за вечерею з очільником районного управління поліції. Скріншот: СтопКор

Він оприлюднив відео, на якому міський голова разом із начальником поліції зафіксовані за вечерею в одному з ресторанів Ізюма.

Зазначимо, як «СтопКор» повідомляв раніше, під час минулої сесії міської ради поліція так само блокувала опозиційних депутатів на вході до сесійної зали. Унаслідок сутичок в одного з депутатів – пошкоджені зв’язки, а стопкорівцю Юрію Козлову порвали костюм.

Другие новости