ПоддержатьУкраїнська

300 000 на день: стопкорівці викрили схему ремонту гімназії в Олевську за програмою «Велике будівництво»

StopCor
StopCor

StopCor

300 000 на день: стопкорівці викрили схему ремонту гімназії в Олевську за програмою «Велике будівництво»

В Олевську завершені роботи з ремонту Олевської гімназії в рамках президентської програми «Велике будівництво». Для засвоєння майже 32 млн грн підрядники «дублювали» певні види робіт. Інформацію про це з посиланням на інсайдерів оприлюднив координатор ГО «Стоп корупції» у Житомирській області Олександр Ігнатьєв.

 Фото: Олевськ онлайн

Підряд «Завершення будівництва Олевської гімназії» був підписаний 23 липня 2020 року між Департаментом регіонального розвитку Житомирської ОДА та ТОВ «УЮТСПЕЦБУД». Вартість робіт була позначена 31 699 990 грн. Вся сума перерахована підряднику і акти виконаних робіт КБ 2-в підписані.

Державна аудиторська служба в грудні 2020 року проводила моніторинг закупівлі і виявила ряд порушень.

За інформацією інсайдерів ГО «Стоп корупції» в Житомирській області, фактично виконання підряду почалося у вересні 2020 року. Координували будівництво люди, наближені до колишнього голови Олевської ОТГ. На роботи наймалися люди, які не були оформлені офіційно.

За день роботи підрядники засвоювали під 300 000 грн, утім, з багатьма працівниками не розрахувалися за роботу, - зазначається в матеріалі, опублікованому на порталі «Олевськ онлайн».

«Частина робіт дублювала вже виконані раніше і доходило до абсурду. Наприклад, встановлені 2 роки тому пластикові вікна демонтувалися і на їхнє місце встановлювалися аналогічні» — повідомляє інсайдер «Стопкору».

Зазначимо, раніше після публікації координатора ГО “Стоп Корупції” у Житомирській області Олександра Ігнатьєва Житомирська ОДА оголосила тендер на будівництво дороги Олевськ — Покровське.

Другие новости