ПоддержатьУкраїнська

70% — корупціонери: у Вінниці мітингують проти корупції в судах

StopCor
StopCor

StopCor

70% — корупціонери: у Вінниці мітингують проти корупції в судах

17 травня у Вінниці відбувся мітинг представників «Стоп корупції» проти корумпованості суддів Вінницького міського суду. Осередки організації з різних куточків України підтримали місцевий підрозділ організації, який бореться з корумпованістю судівської системи. Про це повідомили активісти з місця події.

70% — корупціонери: у Вінниці мітингують проти корупції в судах

Кілька десятків активістів з різних куточків України прийшли до Вінницького міського суду на акцію протесту. Вони вимагали зупинити суддівське свавілля й корупцію. Адже місцевий осередок неодноразово повідомляв про масові скарги на корумпованість Вінницького суду.

Активісти проаналізували та виявили, що більш як половина складу суду звинувачується у недоброчесності й отримувала догани ВРП.

 Фото: СтопКор

«Як так сталося, що з 37 суддів 22 — покарані Вищою радою правосуддя або рухом «Чесно» названі недоброчесними, такими, які ухвалюють сумнівні рішення та порушують права та свободи? Це висновки руху «Чесно».  Думаю, що в Україні мало таких судів, де 70 відсотків складу — корупціонери. Ми хочемо запитати: чи усвідомлюють ці люди, що саме в їхніх руках зосереджене падіння економіки в нашій країні? Саме через них – негативні показники інвестиційного клімату в минулому році», — зазначила  місцева представниця ВГО «Стоп корупції» Олена Циганкова.

 Фото: СтопКор

Середи тих, кого вінничани вважають недостойними мантії судді – очільниця суду Ганна Гайду, судді Василь Антонюк, Анатолій Бар'як, Євген Бернада, Наталя Бессараб, Валерій Бойко, Ігор Вишар, Сергій Волошин, Олена Вохмінова, Володимир Гриневич тощо.

Учасники акції  вимагали вийти до громадськості в очільниці суду Ганни Гайду. Натомість судді відгородилися від громадськості охороною.

 Фото: СтопКор

«Наразі збільшується кількість судової охорони та поліції, керівник апарату суду не виходить. Вимоги до голови суду Гайду пролунали, наразі суддя не вийде, адже в неї — судове засідання», - передає з місця події активіст Олександр Омельченко.

Зазначимо, вінницькі активісти «Стоп корупції» неодноразово звертали увагу на корумпованість у місцевих судах. Вони зверталися з цією проблемою до Вищої Ради правосуддя, Генпрокурора та до Президента України.

Другие новости