ПоддержатьУкраїнська

Афера з Нацгвардією: Микитась відшкодував 50 млн гривень збитків

StopCor
StopCor

StopCor

Афера з Нацгвардією: Микитась відшкодував 50 млн гривень збитків

Екснардеп і колишній голова будівельної компанії "Укрбуд" Максим Микитась відшкодував 50 мільйонів гривень збитків у справі про аферу з квартирами для Нацгвардії. Загальна сума збитку була визначена на рівні 81,64 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні на сайті Національного антикорупційного бюро (НАБУ), передає "РБК-Україна".

 Фото: Facebook

Повідомляється, що у цій справі заарештовано майно підозрюваних на понад 300 млн гривень, а також стягнуто заставу в 30 млн гривень за порушення покладених на підозрюваного обов'язків.

Микитасю і ще сімом фігурантам інкримінується організація схеми, яка завдала понад 81 млн гривень збитків Національній гвардії. Раніше сторони уклали угоду про будівництво житлового комплексу на території колишньої військової частини на Печерську. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га у центрі Києва Національна гвардія мала отримати в житловому комплексі 50 квартир та 30 паркувальних місць.

Але в 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими НГУ відмовилася від квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку на околиці Києва. Вартість цих квартир виявилася майже на 81,64 млн гривень менше вартості квартир, які мала отримати НГУ на старті домовленостей.

Нагадаємо, у цій справі фігурує екскомандувач Національної гвардії Юрій Аллеров. Навесні 2019 року він був заарештований, але вийшов на свободу під заставу.

Зазначимо, з Микитася навесні 2020 року стягнули 30 млн гривень застави.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, Татарову підготували підозру, але Венедіктова втрутилась у справу.

Другие новости