ПоддержатьУкраїнська

Активісти вимагають розслідувати махінації Корольчука із ремонтом доріг на Вінниччині

StopCor
StopCor

StopCor

Активісти вимагають розслідувати махінації Корольчука із ремонтом доріг на Вінниччині

Активісти ГО «Стоп корупції» звернулися до ряду установ зі скаргою на протиправну бездіяльність уповноважених осіб національної поліції у Вінницькій області та вимогою розслідувати справу із відремонтованою за 80 мільйонів дорогою, яка вже «розвалилася по швах».

 Фото: ''СтопКор''

Представники організації звернулися до Генеральної прокуратури України, де їм вдалося розказати про ситуацію черговому прокурору. Крім того, скаргу подали до ДБР, Антимонопольного комітету та ДФС України.

 Фото: ''СтопКор''

Річ у тому, що розслідування цієї справи доручили представникам ГУНП Вінницької області. На думку активістів та юриста організації, це унеможливлює об’єктивність розслідування, адже головні фігуранти у справі мають тісні зв’язки з установою.

 Фото: ''СтопКор''

«Звертаємо увагу, що в цьому кримінальному провадженні фігурує керівництво САД у Вінницькій області та ДП «Вінницький облавтодор» ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», які мають тісні зв’язки з керівництвом правоохоронних органів м. Вінниці та Вінницької області, що унеможливлює проведення об’єктивного та неупередженого досудового розслідування у кримінальному провадженні № 62019000000000690 від 21.05.2019, Головним управлінням Національної поліції України у Вінницькій області», – ідеться у скарзі.

 Фото: ''СтопКор''

Як повідомляв «СтопКор» раніше, йдеться про ділянку дороги 499-503 км траси М12, яку відремонтували буквально декілька місяців тому та яка вже «розлазиться по швах». Тендер на виконання робіт виграла така собі компанія «Інтервіас», яка і до того засвітилася своїм непрофесійним підходом до роботи. У ході розслідування журналісти з’ясували, що за цими схемами стоїть Ігор Корольчук. Коли він був директором департаменту комунального господарства Вінниці, «Шляхбуд» почав вигравати численні тендери. За вказаний період зазначені товариства виграли тендерних пропозицій на суму близько 1 млрд грн.

Другие новости