ПоддержатьУкраїнська

Активісти звернулись до Зеленського через відремонтовану дорогу, що розвалилась на Вінничині (фото)

StopCor
StopCor

StopCor

Активісти звернулись до Зеленського через відремонтовану дорогу, що розвалилась на Вінничині (фото)

10 грудня активісти ГО «Стоп корупції» провели акції протесту біля Державного бюро розслідувань та Міністерства інфраструктури з вимогою звільнити з посади керівника служби доріг Вінницької області Ігоря Корольчука та скасувати будь-які договори з ТОВ «Інтервіас Україна».

 Фото: СтопКор
 Фото: СтопКор

«Ми звертаємось до посадовців щодо ситуації з розкраданням бюджетних коштів під час капітального ремонту дороги М12 Вінницької області на ділянці 499-503км керівником Служби автомобільних доріг Вінницької області – Корольчуком Ігорем Євгеновичем», – наголосили стопкорівці.

За їх даними, в липні 2019 року тендер на виконання робіт, виграла нікому невідома компанія ТОВ «СПІЛЬНЕ УКРАЇНСЬКО-АВСТРІЙСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО «ІНТЕРВІАС УКРАЇНА» (код ЕГРПОУ: 41792106).

«З відкритих джерел нам стало відомо, що фірма з австрійськими інвестиціями зі статутним капіталом 100 тис. грн. існує майже 2 роки, і вже з першого дня свого заснування почала вигравати тендери. Загальна вартість отриманих замовлень – майже 900 мільйонів гривень.

З'ясувалось, що за юридичною адресою ТОВ «СУАП «ІНТЕРВІАС УКРАЇНА» (код ЕГРПОУ: 41792106) вказаною в реєстрі – на вул. Я. Шепеля в Вінниці – знаходиться інша дорожньобудівна компанія – ТОВ «ШЛЯХ-БУД-МОНТАЖ» (код ЕГРПОУ: 41183902). У місті вона відома як ключовий підрядник з будівництва та ремонту доріг, з яким укладають договори, часто, навіть не проводячи формальних торгів.

На ремонт п’яти кілометрів дороги М12, було витрачено майже 100 мільйонів гривень бюджетних коштів, але вже за три місяці автошлях вкрився тріщинами і ямами, тоді і з'ясувалося, що фактично роботи проводять співробітники Вінницького облавтодору, який програв в тендері на обслуговування та ремонт дорожнього полотна, так в цій історії з'являється ключова персона, начальник служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігор Корольчук. Раніше – начальник департаменту з комунального господарства Вінниці», – розповіли вони.

До активістів вийшов заступник директора автодорожного департаменту Олег Сірий Олег та запевнив, що він готовий сприяти та допомагати.

 Фото: СтопКор
 Фото: СтопКор

Після акцій звернення з відповідною інформацією були направлені главі держави Володимиру Зеленському, прем’єр-міністру України Олексію Гончаруку, Міністру інфраструктури України Владиславу Криклію, директору Державного бюро розслідувань Роману Трубі та голові Державного агентства автомобільних доріг України Олександру Кубракову.

Другие новости