ПоддержатьУкраїнська

Американські сенатори закликали Трампа відсунути Путіна на другий план

StopCor
StopCor

StopCor

Американські сенатори закликали Трампа відсунути Путіна на другий план

Американські сенатори звернулися до президента США Дональда Трампа та його адміністрації із закликом сформулювати чітку позицію стосовно союзників у Європі та Російської Федерації. Зокрема, вони вимагають поставити на перше місце зобов'язання США перед НАТО, зустрітися спершу з лідерами європейських країн, а вже потім – з президентом РФ Володимиром Путіним.

Новину повідомляє "Преса України".

"В той час, як Ваша адміністрація продовжує розробляти політику просування американських інтересів національної безпеки та зовнішньої політики, ми настійно рекомендуємо вам залучити наших традиційних союзників і визначити пріоритет для зустрічей з іноземними лідерами країн, з якими ми поділяємо історичні зв'язки, демократичні цінності та спільні інтереси", – зазначили сенатори.

У листі підкреслюється, що багато американських союзників в Європі "з тривогою" очікують позиції нинішньої адміністрації про зобов'язання США перед НАТО та іншими установами, які зберігають міжнародний порядок.

"Разом з нашими найбільш прихильними союзниками в Європі, ми як і раніше стурбовані тривалою військовою агресією Росії у східній Україні та окупацією Криму", - зазначили законодавці.

Воно підкреслили, що через дестабілізуючого впливу Росії, близько 10 тис. людей загинули, більш як 20 тис. отримали поранення і майже 2 млн стали внутрішньо переміщеними особами, що може мати далекосяжні наслідки для союзників і інтересів США в регіоні.

"У цьому зв'язку ми настійно рекомендуємо Вам зустрітися з високопоставленими керівниками України, в тому числі президентом Петром Порошенком, перед будь-якими офіційними зустрічами з керівництвом Росії, включаючи президента РФ Володимира Путіна", – зазначили в листі сенатора.

Зустріч з демократично обраними представниками України "направить потужний сигнал про те, що Сполучені Штати й надалі вважають пріоритетом наші відносини з союзниками та будуть зберігати наші зобов'язання щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України в умовах тривалої агресії".

Свої підписи під листом президенту США поставили сенатори Роберт Менендес, Джон Маккейн, Роберт Кейсі-молодший, Джеймс Інхоф, Джин Шахін, Роберт Портман.

Нагадаємо, проект бюджету для уряду США, розрахований до вересня 2017 року, був підписаний американським президентом Дональдом Трампом. Документом передбачена і фінансова підтримка України.

Другие новости