ПоддержатьУкраїнська

Антикорупціонери з усієї України провели рейд у Славутичі

StopCor
StopCor

StopCor

Антикорупціонери з усієї України провели рейд у Славутичі

Славутич – сателіт ЧАЕС, збудований для постійного проживання працівників станції членів їхніх родин, а також наймолодше місто в Україні. І саме це місто стало першим у новому році, де "СтопКор" відкрив черговий осередок та провів рейд за участі активістів з усіх куточків України.

"Друзі, сьогодні у нас з'явилися нові члени команди, ми відкриваємо осередок у Славутичі, наші кольори та логотипи будуть тут гідно представлені", – наголосив голова правління ГО "Стоп корупції" Ігор Бондарчук.

https://www.youtube.com/watch?v=oUxH4Libvrw

Попри те, що осередки "СтопКору" розташовані по всій території України, проблеми у них однакові. Вони займаються моніторингом діяльності державних, комунальних підприємств та спостерігають за роботою правоохоронців.

Славутич - перше місто, де ''СтопКор'' відкрив осередок у 2020 році

Славутич – не виключення, адже проблема з опаленням у зимовий період і роботою ТЕЦ тут стоїть дуже гостро.

"Основна суть нашого питання – це якраз питання тепломереж. Чому за довгий період часу утворилася заборгованість перед компаніями у вигляді 200 млн грн боргу за теплопостачання?" – зазначає пан Бондарчук.

Нагадаємо, у славутицькій мерії лобіюють одного з постачальників, що встановив неправомірний тариф, та утискають решту власників альтернативних котелень. Управління житлово-комунального підприємства також опалює місто, проте використовуючи газ. Продає воно тепло майже вдвічі дорожче, ніж котельні на біопаливі. При цьому наразі комунальне підприємство перебуває в процесі банкрутства. Тому в будь-який момент є ризик того, що місцеві можуть залишитися без обігріву.

Другие новости