ПоддержатьУкраїнська

Антиурядові марші у Білорусі: силовики затримали щонайменше 280 протестувальників (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

Антиурядові марші у Білорусі: силовики затримали щонайменше 280 протестувальників (відео)

22 листопада у Білорусі під час акцій протесту силовики затримали щонайменше 280 протестувальників по всій країні, більшість з них в столиці, але також і в інших містах. Про це повідомили правозахисні організації, передає "Радіо Свобода".

 Скрін з відео

Масові затримання відбувалися, незважаючи на спробу організаторів акції децентралізувати її, розбивши протестувальників на окремі групи: їх просили зібратися у різних місцях по всій столиці, перш ніж об'єднуватися у більші групи.

Біля однієї зі станцій метро у центрі Мінська силовики застосували проти учасників протесту світлошумові гранати. Офіцери в масках і балаклавах виривали прапори з рук деяких людей в іншому місці. У декількох районах столиці були помічені колони військової техніки.

https://youtu.be/90wI9aTetyY

Приблизно до 20:00 за місцевим часом, "Весна-96" й інша правозахисна група нарахували понад 280 затриманих по всій країні, більшість з них в столиці, але також і в інших містах.

Група добровольців також повідомила, що не менш ніж четверо затриманих вивезли зі столичних відділень міліції на машинах швидкої допомоги.

Антиурядові марші сьогодні відбулися також у Гродно, Бобруйську, Волковиську, Смолевичах, Гомелі, Бресті, Пінську, Новополоцьку та інших містах.

Нагадаємо, протести в Білорусі розпочалися 9 серпня, одразу після президентських виборів. Учасники протестів вважають вибори сфальсифікованими, Центральна виборча комісія оголосила переможцем Олександра Лукашенка, який керував Білоруссю з 1994 року.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, на відомому ринку в Одесі підприємці влаштували бунт проти “карантину вихідного дня”.

Другие новости