ПоддержатьУкраїнська

Автомобільні шини, прапор України та поліція: у Львові активісти протестували під ДБР (фото)

StopCor
StopCor

StopCor

Автомобільні шини, прапор України та поліція: у Львові активісти протестували під ДБР (фото)

19 вересня зранку у місті Львові під стінами ДБР відбулась акція протесту за участі правозахисників, юристів, адвокатів, небайдужої громадськості та активістів "Стоп корупції".

 Стопкорівці вимагали справедливості біля ДБР

"Між 9:30 та 10:00 на територію ДБР заїхав легковий автомобіль, у багажнику якого були шини та прапор України. Це було початком акції щодо свавілля та порушення законодавства України службовими особами у Львові", – розповів активіст Львівського відокремленого підрозділу ГО "Стоп корупції" Віктор Палас.

 Акція щодо порушення законодавства України службовими особами у Львові

За його словами, попереджувальна акція відбулась через ігнорування ДБР заяв про злочин.

"Ми тричі приходили до ДБР з повідомленнями про злочин, ми почали через суд, але вони домовились із суддями. Всі злочини, які мали би вноситися в ЄРДР по суддях, не вносять, а коли до суддів звертаються стосовно скарг на слідчих ДБР, їх залишають без розгляду", – наголосив активіст.

 До активістів приєднались представники громадськості

З 1-го січня стартувала ініціатива "Закон один для всіх". Активісти назбирали фактаж, почали контактувати з іншими громадськими організаціями та попередили міську владу про проведення акції.

"Після того, як в ДБР на мене напали, це підсилило впевненість у правильності нашої позиції. Упродовж останнього часу до мене з ДБР приходять погрози. Почався психологічний тиск на мене всередині громадської ради, членом якої я є. Ситуація з нападом та небажанням вносити про ці відомості до ЄРДР змусила мене зробити вояж країнами Європи. Небагато очікував, але багато отримав", – додав Палас.

До протестувальників вийшов представник ДБР та поспілкувався з ними. Крім того, на місці працювала поліція, яка стежила за дотриманням правопорядку.

 В цей же день у Львові впало дерево

Другие новости