ПоддержатьУкраїнська

"Безмежними можуть бути лише Всесвіт і тупість" – Червакова у зверненні до Луценка

StopCor
StopCor

StopCor

'Безмежними можуть бути лише Всесвіт і тупість' – Червакова у зверненні до Луценка

27 вересня на своїй сторінці у Facebook народний депутат від "БПП" Ольга Червакова звернулась до Генерального прокурора України щодо бездіяльності прокуратури стосовно незаконної вирубки лісів на Київщині та пасивності правоохоронних органів у покаранні фігурантів справи.

''Безмежними можуть бути лише Всесвіт і тупість'' – Червакова у зверненні до Луценка

Нардеп розповіла про схему, яка була організована керівництвом Бучанської міської ради, коли те незаконно передало землі, які мали державну форму власності до комунальної, з подальшою зміною статусу лісів першої категорії захищеності до статусу "зелених насаджень", фактично – хащ та бур'яну. Крім того, категорія земель була змінена з лісогосподарського призначення до категорії земель громадської та житлової забудови. Після цього ліс першої категорії "цинічно кинули під сокиру".

Одну з таких ділянок взяв в оренду власник місцевого тенісного клубу "Кампа". Цільове призначення – рекреація, а згодом – забудова. Далі він передав ділянку в суборенду забудовнику, який почав свавілля – зібрав тітушок, які стріляли в людей через те, що їхній бос незаконно вирубав гектар лісу. Поліція, як завжди, залишається осторонь.

Договір оренди та суборенди намагалася оскаржити прокуратура. Програла першу інстанцію й апеляцію. Касаційну скаргу прокурори мали подати 26 вересня, але в цьому немає сенсу – ліс вже вирубали.

"Я не буду переповідати сумні підозри місцевих мешканців, що першу інстанцію "злили" навмисно. Але те, що на останньому засіданні суду в представництві замість притомних грамотних прокурорів з'явилася глухоніма фігура, яка промовчала все засідання – факт" – зазначила Червакова.

У своєму пості вона також привселюдно звернулась до Генпрокурора Луценка:

''Безмежними можуть бути лише Всесвіт і тупість'' – Червакова у зверненні до Луценка

"Юрію Віталійовичу, я не оголошую війну. Бо в нас і без цього достатньо ліній фронту. Але й капітуляції перед корупцією бути не може.

Так, і розуміючи, що зараз підуть коментарі про "політичні договірняки" та всілякі "вказівки з А-Пе", одразу скажу – я в це не вірю. Не може бути домовленостей з людиною, яка все життя перефарбовувалась то в біло-блакитне, то в помаранчеве, то перевзувалася в повітрі. Але я вірю в те, що безмежними можуть бути лише Всесвіт і тупість. Так, і ще жадібність, але я нікого не схопила за руку. Сподіваюсь, це таки зробить Генеральний прокурор. І всередині відомства – зокрема".

Читайте також: "Як я тебе розумію": Луценко «зрозумів особистий інтерес» бучанського корупціонера Федорука".

Другие новости