ПоддержатьУкраїнська

Бізнесмен з Дніпропетровщини Рой захопив землю в ОТГ і влаштував на ній свій бізнес

StopCor
StopCor

StopCor

Бізнесмен з Дніпропетровщини Рой захопив землю в ОТГ і влаштував на ній свій бізнес

Охорона у балаклавах і рідний брат за головного. У Синельниківському районі Дніпропетровщини місцевого бізнесмена Володимира Роя пов’язують із захопленням землі. На ділянці відомий у районі фермер облаштував свій бізнес. А щоб ніхто не заважав працювати — відгородив ділянку парканом, який встановив прямо на дорозі, і виставив приватну охорону у балаклавах.

 Брат бізнесмена Роя охороняє незаконно захоплену землю. Фото: СтопКор.

«За даними з відкритих джерел, на ділянці розташовані потужності ФГ «С(Ф)Г «ЛІК». Фірма зареєстрована на Володимира Роя. Основний вид діяльності – вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур», — зазначають активісти руху «За чесні вибори».

При цьому представники підприємства зазначають, що мають усю дозвільну документацію, однак показати не можуть, бо папери у керівництва. При цьому працівники спростовують, що фірма належить Рою. Хоча на місці перебуває рідний брат Роя.

«Це приватна власність, є документи», — так на запитання журналістів відреагував чоловік, який виявився братом Володимира Роя — Анатолієм. При цьому родинні зв’язки чоловік заперечив.

Під час спілкування із представниками фірми на місце приїхала приватна охорона і виштовхала знімальну групу за територію. Активісти викликали поліцію і написали заяви про перешкоджання журналістській діяльності і захоплення землі.

 На ділянці машина, яка зареєстрована на брата Володимира Роя. Фото: СтопКор.

Зазначимо, що це вже не перший скандал за участі бізнесмена Володимира Роя.

Кілька років тому голова Синельниківського району разом з Роєм оголосили, що будують новий сучасний елеватор за 80 млн грн. Володимир Рой виступав інвестором.

Як згодом з’ясувалось, елеватор будували замість природного заказника. Люди були різко проти. Місцеві жителі виступили проти свавілля чиновників: вирубування вікового лісу, забудови берега річки Дніпро і знищення етнографічного парку «Дніпровські пороги».

Відповідно до рішень сесій Дніпропетровської обласної ради (з 2008-2017 років), в районі села Запорожець Синельниківського району Дніпропетровської області повинен був з'явитися не просто заказник, а природно-історичний ландшафтний парк «Дніпровські пороги».

Однак замість робіт з облаштування парку в кінці червня 2017 року представники облдержадміністрації спільно з одним з головних інвесторів і керівником фермерського господарства «Рой» Володимиром Роєм, який є також депутатом облради, голосно анонсували будівництво річкового елеватора в с. Запорожець.

Другие новости