ПоддержатьУкраїнська

Брав участь у передвиборчій агітації: у МЗС пояснили, чому не пустили угорського високопосадовця

StopCor
StopCor

StopCor

Брав участь у передвиборчій агітації: у МЗС пояснили, чому не пустили угорського високопосадовця

У Міністерстві закордонних справ України повідомили, що заборонили в'їзд топ-чиновнику Угорщини Іштвану Грежі через його участь у виборчій агітації в Україні. За їх словами, це заборонено законом.

 Фото: 24

Про це пише Європейська правда.

У вівторок вранці Грежу не пустили в Україну на пункті пропуску "Лужанка" в Закарпатській області. Грежа є уповноваженим угорського міністра, відповідальним за розвиток співпраці між областю Саболч-Сатмар-Берег і Закарпаттям.

В МЗС пояснили, що у випадку із Іштваном Грежею мали місце зафіксовані у публічному просторі факти порушення ним положень Виборчого кодексу України, що забороняють іноземцям вдаватися до агітації за одну з політичних сил в Україні – учасника виборчого процесу.

"Прийняте рішення не стосується сфери міждержавних відносин. Заборона в’їзду пов’язана виключно з діями конкретного громадянина, в яких містяться ознаки правопорушення", – зазначив речник МЗС.

Він наголосив, що відповідно до встановленого порядку, рішення про заборону в’їзду в Україну оголошується іноземцю в пункті пропуску через державний кордон і законодавством України не передбачена можливість заздалегідь інформувати іноземця про прийняте рішення щодо заборони йому в’їзду.

Як повідомляв “СтопКор” раніше, Верховна рада не буде повідомляти ЗМІ про попередні домовленості щодо вирішення кризи з КСУ.

Другие новости