ПоддержатьУкраїнська

"Чергове замилювання очей", – в ООС відреагували на заяву окупантів про розведення у Петрівському

StopCor
StopCor

StopCor

'Чергове замилювання очей', – в ООС відреагували на заяву окупантів про розведення у Петрівському

Російські бойовики заявили про готовність до розведення військ у Петрівському 4 листопада, але у штабі ООС таку заяву назвали провокацією.

Джерело – пресцентр штабу.

"Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (далі – СЦКК) інформує, що 03.11.2019 в низці ЗМІ з'явилася інформація про те, що окупаційна влада 04.11.2019 готова приступити до початку розведення сил і засобів на ділянці №3 "Петрівське", на знак чого запустять білу сигнальну ракету в 12.00 (за київським часом) 4 листопада.

У цьому контексті заяви представників окупаційної влади щодо намірів розпочати процес розведення на ділянці №3 є нічим іншим як черговою провокацією та замилюванням очей світовій спільноті.

У такий спосіб, видаючи уявне за бажане, ватажки самопроголошених квазіутворень не дотримуються Мінських домовленостей та взятих на себе зобов’язань у форматі Тристоронньої контактної групи щодо встановлення стійкого режиму припинення вогню по всій лінії розмежування сторін.

Згідно з даними звіту СММ ОБСЄ від 31.10.2019, останнє порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань РФ в межах ділянки № 3 "Петрівське" зафіксовано 30.10.2019 року.

Слід наголосити що, згідно з Мінськими домовленостями, умовою початку розведення сил і засобів є верифікація СММ ОБСЄ дотримання режиму повного припинення вогню протягом семи діб", – йдеться у повідомленні пресцентру. 

Другие новости