ПоддержатьУкраїнська

“Дайте нам працювати”: як українські підприємці почали відмовлятись від місць в лікарнях

Наталия Глазунова
Наталия Глазунова

Основательница художественной школы "АртДим"

“Дайте нам працювати”: як українські підприємці почали відмовлятись від місць в лікарнях

Я хочу заявити офіційно, що краще зіграю в чорний ящик з коронавірусом, ніж ​​буду ховати свій бізнес! Другий карантин майже нічий малий бізнес не витримає в цій дірявій країні, яку я дуже сильно люблю.

 Ілюстрація: СтопКор

І так думаю не тільки я, а багато інших підприємців, які мають свій малий або середній бізнес — дайте можливість продовжувати працювати! Багато хто налаштований дуже радикально і готовий діяти, бо у разі нового карантину люди не зможуть вижити.

Скільки підприємців не змогли пережити перший карантин і назавжди втратили свій бізнес, бо держава відмовилася їм допомогти? Складно навіть порахувати! Скільки зруйнованих доль серед таких людей? І це не тільки про підприємців, а також про тих, хто на них працює. Ми втрачаємо персонал, вони втрачають можливість заробляти і теж мають величезні проблеми у підтримці свого життя.

У мене немає збережень, заначок, «жирових прошарків» і багатих батьків, як і у багатьох інших власників малого бізнесу, щоб виживати, поки ви граєте нашими долями!

 Фото: Facebook ''АртДом''

У мене виникає питання: чому в карантин весною працювали “монстри” (яких я не буду перераховувати, бо в мені говорить не заздрість, а почуття образи), а малий бізнес руйнується, закривається та давиться податками та орендою, ніби саме він є найбільшим розносником вірусу? Замість допомоги — ви набиваєте собі в цей час кишені.

Також хочу звернутися до тих людей, які знаходяться в групі ризику або просто бояться захворіти — сидіть вдома на самоізоляції та не шастайте, а такі безстрашні "суіцидники" як я нехай працюють під свій страх та ризик.

Я не готова ще раз поставити своє життя на паузу, сидіти вдома та дивитися як помирає мій бізнес, думаючи, що все налагодиться!

Я готова добровільно відмовитися від потенційного місця у лікарні, якщо захворію, щоб не займати чиєсь місце, але дайте можливість працювати тим, хто хоче жити, а не виживати вдома і виправдовувати своє неробство карантином!

Якщо Ви пан Президент Володимир Зеленський, готові знову закрити все на карантин, то будьте ввічливі та зніміть оренду з бізнесу та податки! Та задумайтесь про виплатити людям, які не зможуть прогодувати свою сім'ю та сплачувати шалену комуналку, яку ніхто не скасовує, поки ви закриваєте нас вдома як якусь худобу!

 Представники малого та середнього бізнесу 3 травня 2020 року вийшли на протест під Кабмін з вимогою послабити карантинні заходи Фото: DW

Трохи про освіту в умовах карантину

Навіть якщо не карантин, то освіта в цих умовах може зруйнувати можливість працювати та нормально доглядати за своєю дитиною.

Я сама виховую свого сина і намагаюсь доглядати за своєю дитиною, та працювати, заради добробуту у моїй родині, але вони не вигадали нічого краще ніж “тиждень через тиждень”

У навчанні “тиждень через тиждень” немає ніякого сенсу, бо дитина продовжує все одно контактувати з тими дітьми, з якими сидить у класі, на вулиці, а через те, що дитина повинна сидіти вдома, то їй нема чим займатися, що створює нові проблеми для різних сімей у догляді за своєю дитиною.

Ті, хто приймає ці рішення про жорсткіші умови карантину мають можливість наймати для своїх дітей вчителів, які будуть приходити до них додому та давати їм знання, а у звичайних людей такої можливості взагалі немає!

Навіть у ВООЗ заявили, що закриття шкіл — це далеко не самий ефективний спосіб боротьби з коронавірусом! Але уряду начхати! Можна навіть згадати весну, коли вони заборонили людям ходити у парки, щоб “просто налякати”! І де логіка у цих рішеннях?

Карантин та домашнє насильство

Окремо від бізнесу, я є членом громадської організації “Публічний контроль", яка займається допомогою жінкам, які постраждали від домашнього насильства. 

Багато хто втрачає роботу через жорсткіші карантинні заходи, внаслідок чого руйнуються сім’ї, а кількість випадків, коли жінка страждає від домашнього насильства збільшуються у геометричній прогресії. Це не лише наші спостереження, а загальновідомий факт, бо навіть в ООН били тривогу, що у всьому світі цей жах лише збільшується!

І цьому є пояснення — жінка та чоловік не можуть заробляти гроші через неможливість працювати і в сім’ї починаються суперечки, які з часом переходять у насильство.

Ми намагаємося допомагати таким жінкам, але таких випадків стає все більше і більше.

Держава і раніше не могла дати нормальної допомоги та захисту жінкам, які страждають від насильства, а ситуація з цим лише погіршується і ніхто з посадовців не знає, що з цим робити!

Сім’ї, підприємці, співробітники — всі ці люди під час карантину не живуть, а виживають і на це неможливо дивиться без сліз на обличчі.

Це все, що я хотіла сказати!

P.S. заздалегідь прошу вибачення у вразливих

Другие новости