ПоддержатьУкраїнська

Денісова розповіла про маршрут передачі полонених

StopCor
StopCor

StopCor

Денісова розповіла про маршрут передачі полонених

Уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова повідомила, що бойовики ОРДЛО передаватимуть полонених українців за маршрутом Ростов-на-Дону – Мінськ – Київ. Про це омбудсмен сказала в коментарі "Радіо Свобода", передає "Рубрика".

 Фото: Укрінформ

"Ми дізналися нову інформацію, її розповсюдили. Наша інформація була правильна. Потім іншу інформацію почали розповсюджувати деякі політики, що ніби-то (передавати – ред.) будуть через Майорськ (КПВВ "Майорське" – ред.), а потім все ж таки відбулося так, як відбулося. Тобто, вони за планами поїхали через Донецьк – Луганськ – Ростов-на-Дону – Мінськ. Потім потрібно, щоб це вирішували уповноважені органи із пропуску", – сказала Денісова.

Омбудсмен додала, що нової інформації щодо передачі поки немає.

Нагадаємо, що у середу 20 січня омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що бойовики ОРДЛО передадуть "через посередника" 9 незаконно утримуваних осіб.

У Міністерстві закордонних справ заявили, що рішення Росії передати не Україні, а куму Володимира Путіна Віктору Медведчуку полонених із окупованих територій порушує механізми вирішення таких гуманітарних питань у рамках "мінського" й "нормандського" форматів.

У ТКГ заявили, що Російська Федерація та Віктор Медведчук намагаються використати полонених у своїх політичних інтересах.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, у Кремлі не вважають необхідним залучати Сполучені Штати до переговорів в нормандському форматі.

Другие новости